У Венедиктової проситимуть Зеленського продовжити відсторонення голови Конституційного суду Тупицького

Понеділок, 8 лютого 2021, 15:32
Про це повідомив «Укрінформ» посилаючись на слова «поінформованого співрозмовника»
У Венедиктової проситимуть Зеленського продовжити відсторонення голови Конституційного суду Тупицького

Офіс Генерального прокурора проситиме президента Володимира Зеленського продовжити на два місяці дію указу про відсторонення голови Конституційного суду Олександра Тупицького. Про це написав «Укрінформ» із посиланням на «поінформованого співромовника».

Наразі діє Указ Президента від 29 грудня 2020 року про відсторонення Олександра Тупицького від виконання обов’язків судді Конституційного суду терміном на два місяці. Відповідно співробітники Управління держохорони не пускають відстороненого указом президента голову Конституційного суду Олександра Тупицького на робоче місце у приміщення суду, проте він працює з дому і отримує зарплату.

Зазначимо, що 28 грудня Офіс генерального прокурора направив поштою повідомлення про підозру голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому у підкупі свідка і введенні в оману суду у справі колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова й «Зуєвського енергомеханічного заводу».

На зборах суддів Конституційного Суду 5 січня 2021 року не обговорювалося питання відсторонення з посади голови КС Олександра Тупицького.  У суді вважають, що підстав для відсторонення голови КС немає.

comments powered by HyperComments