«Слуги народу» просять перевірити «4 канал» через висловлювання Остапа Дроздова

Неділя, 14 лютого 2021, 18:26
В ефірі «4 каналу» Дроздов називав глядачів «каналів Медведчука» «дрібними амебами», «інфузоріями туфельками» та «дрімучими неадекватними людьми»
«Слуги народу» просять перевірити «4 канал» через висловлювання Остапа Дроздова

Нардепка від фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук звернулася до Національної ради із питань телебачення і радіомовлення України із проханням перевірити «4 канал» через висловлювання телеведучого Остапа Дроздова, щодо глядачів телеканалів Медведчука та Мураєва. Пані Кравчук вважає, що у авторській програмі Дроздова «Прямим текстом» була присутня «яскраво виражена мова ворожнечі». Про це пише «Детектор медіа».

Йдеться про авторську програму Дроздова, яка вийшла в ефір 8 лютого 2021 року. У ній ведучий називав глядачів «каналів Медведчука-Козака» («112 Україна», ZIK та NewsOne) «дрібними амебами», «інфузоріями туфельками», «одноклітинними» та «дрімучими неадекватними людьми». Глядачку, яка в ефірі телеканалу Євгена Мураєва «НАШ» жалілася на закриття «каналів Медведчука» Дроздов назвав «старою дурною бабою».

«З приводу «4-го каналу» я вже звернулась до в.о. голови Нацради Ольги Герасім'юк – ще не з офіційним запитом, але в розмові. Думаю, що вони займуться моніторингом, бо там яскраво виражена мова ворожнечі в цій, я так розумію, авторській програмі Дроздова», – розповіла Євгенія Кравчук у коментарі «Детектору медіа».

Зазначимо, що офіційними власниками ТРК «Інтеррадіо», яка працює під брендом «4 канал» є Андрій Кісера і Андрій Мисик – члени політради партії «Народний контроль». Проте, як зазначають у «Детектор медіа», фінансування каналу може бути пов’язане із однією із груп впливу в «Опозиційній платформі – За життя».
 

comments powered by HyperComments