Розрив відносин Росії із Євросоюзом уже відбувається

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:32
Про це заявив очільник російського МЗС Сергій Лавров і додав, що ініціатива розриву належить Брюсселю, а не Москві
Розрив відносин Росії із Євросоюзом уже відбувається

Керівник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лаврові заявив, що розрив у відносинах між Росією і Європейським союзом почався давно і їх розриває не Москва, а Брюссель. Про це Лавров сказав під час зустрічи із фінським міністром зовнішніх справ Пеккою Хаавісто у Санкт-Петербурзі. Повідомлення про це опублікувало російське інформагентство «ТАСС».

Лавров каже, що будь-які людині, яка цікавиться політико відомо, що «розрив давно відбувається, відносини послідовно розриває Європейський Союз».

«Ми готові обговорювати проблеми. Коли це відповідає в тому числі і інтересам РФ, ми взаємодіємо і з питань зміни клімату, і з навколишнього середовища. Але каркас цих відносин був свідомо зруйнований за ініціативою Брюсселя», – заявив Сергій Лавров і запевнив, що Росія готова до відновлення стосунків із Євросоюзом, якщо Брюссель перестане їх розривати.

«Вибір за Євросоюзом. Якщо він вирішить, що все-таки відносини потрібно відновлювати і повернути назад дії по їх розриву, про які я згадав, ми будемо до цього теж готові», – сказав очільник МЗС РФ.

Сергій Лавров окремо зазначив, що Брюссель нібито потурає грубим порушенням прав російськомовних і нападкам на російську мову і культуриу, а це свідчить про те, що Європейський Союз віддаляється від усього, що пов’язано із Росією.

Зазначимо, що раніше Сергій Лавров в ефірі програми «Соловьев LIVE» у відповідь на питання, чи йде Росія до розриву із ЄС відповів «Ми виходимо з того, що ми готові». Пізніше речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що слова Лаврова ЗМІ цитували поза контекстом, а їхній сенс полягає у тому, що Москва хотіла б розвивати відносини із Євросоюзом, проте треба бути готовим до найгіршого розвитку подій.

У російському зовнішньополітичному відомстві підтвердили готовність Росіі до розриву відносин із ЄС, якщо на такий крок піде Брюссель.

comments powered by HyperComments