Позов телеканалу ZIK відхилив Верховний суд України

Понеділок, 15 лютого 2021, 19:20
Верховний суд залишив без руху позов щодо санкцій, запроваджених проти телеканалів з орбіти одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука.
Позов телеканалу ZIK відхилив Верховний суд України

Відповідне рішення Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду ухвалив сьогодні, 15 лютого, повідомляє прес-служба Верховного суду.

Позов надійшов до Верховного суду 12 лютого від ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації» (телеканал «Z ZIK»). У ньому позивач оспорює указ президента України Володимира Зеленського від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у частині, згідно з якою до позивача були застосовані санкції.

«Ухвалою від 15 лютого 2021 року у справі № 9901/33/21 позовну заяву ТОВ «Телерадіокомпанія «Нові комунікації» залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків», — йдеться в повідомленні Верховного суду.

Зазначається, що відповідне рішення суду мотивоване такими факторами: перераховані позивачем на сплату судового збору кошти не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому йому необхідно надати докази, що підтверджують їх зарахування; позивач не надав відповідних доказів, які б підтверджували необхідність та доцільність залучення РНБО, СБУ та Верховної Ради України до участі у справі як третіх осіб.

Один із трьох позовів, які оскаржують указ Зеленського про блокування телеканалів ZIK, NewsOne і «112 Україна», Верховний суд розгляне 15 березня.

comments powered by HyperComments