Верховна Рада отримала документи, необхідні для призначення виборів мера Харкова

Четвер, 4 березня 2021, 09:32
Протягом 90 днів Верховна Рада України повинна прийняти рішення щодо призначення виборів Харківського міського голови
Верховна Рада отримала документи, необхідні для призначення виборів мера Харкова

Верховна Рада України отримала від Харківської міської ради пакет документів необхідний для призначення позачергових виборів міського голови Харкова. Про це посилаючись на повідомлення у Телеграм-каналі нардепа Олександра Качури повідомляє «Українська правда».

«Харківська влада все-таки надала необхідні документи для призначення позачергових виборів мера міста», – повідомляє Олександр Качура.

Після отримання пакету документів від Харківської міськради, Верховна Рада України повинна протягом 90 днів прийняти рішення щодо призначення позачергових виборів мера Харкова.

«Очікуємо розгляду питання на засіданні комітету державної влади і місцевого самоврядування», – зазначив Качура.

Зазначимо, що рішення про припинення повноважень міського голови Харкова Геннадія Кернеса Харківська міська рада прийняла 24 лютого 2021 року, тобто більше ніж через два місяці після смерті Кернеса у лікарні в Німеччині 17 грудня 2020 року.

9 грудня 2020 року на посаду секретаря Харківської міської ради було обрано Ігоря Терехова, який до того обіймав посаду заступника харківського міського голови. Терехова також розглядали як найбільш ймовірного кандидата на посаду голови Харківської ОДА.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес не з’являвся на публіці із кінця серпня 2020 року – він занедужав на COVID-19 і у нього діагностували двостороннє запалення легенів. Спочатку 10 вересня 2020 року Кернеса госпіталізували у 17-ту міську лікарню міста Харкова, а 17 вересня він був літаком перевезений із Харкова до Берліна де поступив на лікування у клініку «Шаріте».

25 жовтня 2020 року на чергових місцевих виборах Геннадія Кернеса було переобрано на посаду Харківського міського голови, незважаючи на те, що він у цей час перебував у лікарні в Німеччині.

 

comments powered by HyperComments