Порошенко звинувачує владу в провалі кампанії із вакцинації проти COVID-19

П'ятниця, 19 березня 2021, 16:23
За словами екс-президента України, опозиція виступає за вакцинацію, проте у влади немає «антиковідних» вакцин
Порошенко звинувачує владу в провалі кампанії із вакцинації проти COVID-19

Очільник партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко заявляє, що єдиною причиною зриву «антиковідної» кампанії в Україні є відсутність необхідної кількості вакцини. І причиною цього дефіциту, за словами Порошенка, є бездіяльність влади.

«Я буду говорити про вакцинацію. Про брехню і безпорадність влади, яка намагається перекласти з хворої голови на здорову. Вони намагалися заявити, що опозиція проти вакцинації. Запам’ятайте: опозиція за вакцинацію і закликає всіх її проводити. А правда в тому, що у влади немає вакцин», – сказав Порошенко, виступаючи у Верховній Раді.

«Влада завезла лише 500 тис. (доз – ред.) вакцин, і якщо ви зараз спробуєте зареєструватися на порталі «Дія», в найкращому випадку вас відкинуть на 10 – 15 років», – додав Порошенко. (Насправді на порталі «Дія» відображується лише інформація про внесення в лист очікування, терміни ж вакцинації вказують т.зв. «калькулятори», які не мають жодного стосунку до «Дії» – ред.).

Порошенко нагадав також про численні обіцянки представників влади стосовно закупівлі вакцин і вакцинації, які так і не були виконані.

Щодо законопроекту № 5247, який передбачає звільнення від відповідальності виробників вакцин, то Порошенко заявив таке: «Ми не дамо їм зараз приводу для того, щоб відтягнути та відтермінувати вакцинацію. Але ми вимагаємо, щоб цей закон протягом короткого проміжку часу вдосконалили, захистивши пацієнтів, поклавши відповідальність на Зеленського,  Міністерство охорони здоров’я і на уряд».

Зазначимо, що сьогодні 242 голосами «За» Верховна Рада ухвалила законопроект № 5247, прийняття якого було умовою отримання Україною безкоштовних вакцин проти коронавірусу в рамках глобального механізму COVAX.

comments powered by HyperComments