«Британський» штам коронавірусу вже розповсюдився по всій Україні

Субота, 20 березня 2021, 12:22
Про це заявляє Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на основі даних від Інституту епідеміології
«Британський» штам коронавірусу вже розповсюдився по всій Україні

Мутований штам коронавірусу – т.зв. «британський» уже розповсюдився по всій Україні. Про таке заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Окрім реєстрації в Івано-Франківській області, сьогодні прийшли дані від нашого Інституту епідеміології. Він («британський» штам коронавірусу – ред.) виявлений у Києві, Дніпрі, Львові й Харкові, тобто ми говоримо, що «британський» штам є по всій країні», – заявив Максим Степанов.

За словами Степанова, поширення «британського» штаму коронавірусу означає, що епідеміологічна обстановка в Україні і далі буде напружена. На це впливає те, що швидкість інфікування «британським» штамом коронавірусу значно вища.

Зазначимо, 4 березня 2021 року в Україні було виявлено тільки два випадки інфікування «британським» штамом коронавірусу в Івано-Франківську. У середині березня 2021 року повідомлялося, що «британський» різновид коронавірусу виявлено у Вінницькій та Закарпатській областях.

В той же час, за словами очільниці Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталії Іванченко, на території Львівщини поширюється не «британський» і не «південноафриканський» штам коронавірусу, а новий зі зміненим антигеном.

Вважається, що «британський» штам коронавірусу утричі більш заразний і має короткий інкубаційний період – від 1 до 3 днів. В той же час, говорячи про запровадження «жорсткого карантину» у місті Львова Андрій Садовий заявив, що зараз коронавірус у 5 раз агресивніший і активніший, а ніж був рік тому.

comments powered by HyperComments