На Харківщині друга смерть дитини від COVID-19

Середа, 31 березня 2021, 17:34
Першою жертвою COVID-19 серед дітей Харківщини став 11-річний хлопець, а другою – двохмісячне немовля
На Харківщині друга смерть дитини від COVID-19

У Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ України стверджують, що у регіоні значно зріс рівень захворюваності на СОVID-19 серед дітей, а перебіг хвороби набув більшої важкості: зареєстровано другий летальний випадок за три дні.

«За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, в яких інфекція забрала життя.  Дитина 11 років з Нововодолазького району понад 2 тижні перебувала в реанімації, була уражена  ще одним небезпечним збудником – герпесвірусом.

Дитина 2 місяців з міста Бахмут Донецької області мала супутню патологію –  вроджені вади серця, перебувала у нашій області  на стаціонарному лікуванні», – йдеться в повідомленні.

Загалом в Україні від COVID-19 померло 20 дітей. Загалом же COVID-19 станом на 31 березня 2021 року забрав життя 32825 українців. Отож, частка дітей серед жертв коронавірусу мізерна.

Медики кажуть, що відсоток дітей серед «ковідних» пацієнтів зріс до 7,7% від загальної кількості хворих проти 3% у січні. Перебіг хвороби у дітей ускладнився.

На Харківщині протягом березня на COVID-19 захворіло 1334 дітей. В більшості випадків – це учні загальноосвітніх закладів, дошкільнята складають менше 40%. Троє немовлят отримали COVID-19 від хворих матерів.

comments powered by HyperComments