Вищий антикорупційний суд скасував арешт землі співмешканки Віктора Януковича

Четвер, 1 квітня 2021, 11:03
Йдеться про майно, яке належить Любові Полєжай, яка за даними СБУ, була співмешканкою президента-втікача
Вищий антикорупційний суд скасував арешт землі співмешканки Віктора Януковича

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) після рішення про скасування арешту будинку, також вирішив зняти арешт також із земельних ділянок, які належать Любові Полєжай. Ця громадянка, за даним Служби безпеки України, була співмешканкою президента-втікача Віктора Януковича. За повідомленням порталу «Слово і діло», відповідне рішення іще 26 березня ухвалила слідча суддя ВАКС Віра Михайленко.

«Клопотання адвоката Поповича Костянтина Олександровича, який діє в інтересах Любові Полєжай, про скасування арешту майна – задовольнити частково. Скасувати арешт, накладений на земельну ділянку розташовану за адресою: Київська область, Вишгородський район, село Нові Петрівці, масив «Лазарів Сад» та земельну ділянку з кадастровим номером», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС скасував арешт житлового будинку співмешканки Януковича Полєжай загальною площею майже 417 квадратних метри. Пізніше її адвокат звернувся до суду з клопотанням про зняття арешту і з земельних ділянок, які розташовані під будинком. Суд клопотання задовольнив, оскільки листа від СБУ про те, що Полєжай є співмешканкою Януковича, недостатньо для застосування до неї кримінально-процесуальні заходи.

Також слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у заочному арешті Януковича. У суді пояснили, що президент-втікач набув статусу підозрюваного. Також там встановили, що Януковича оголосили в міжнародний розшук, однак детектив не вніс ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і тому в заочному арешті відмовили. Пізніше апеляційна палата ВАКС також відмовилася заочно заарештувати Януковича.

comments powered by HyperComments