Ситуацію в охороні здоров’я і вакцинацію проти COVID-19 розглядатимуть на засіданні РНБО

П'ятниця, 2 квітня 2021, 22:04
Ситуацію в українській медицині, зокрема незадовільну ситуацію із вакцинацією проти COVID-19 торкнулися на засіданні РНБО 2 квітня
Ситуацію в охороні здоров’я і вакцинацію проти COVID-19 розглядатимуть на засіданні РНБО

На одному із найближчих засідань Ради національної безпеки і оборони України розглянуть ситуацію у сфері охорони здоров’я, зокрема незадовільну ситуацію із вакцинацією проти коронавірусної хвороби. Про це повідомила «Українська правда», посилаючись на власне джерело.

Зазначається, що на засіданні РНБО 2 квітня серед іншого обговорювалося питання незадовільної ситуації, пов’язаної з ходом вакцинації українців від коронавірусу.

Було вирішено присвятити питанню ситуації в сфері охорони здоров’я, в тому числі і питанню вакцинації, окреме засідання РНБО. Дата такої зустрічі ще не визначена.

Зазначимо, що наразі в Україні використовується одна антиковідна вакцина – індійська «Covieshield» – у кінці лютого 2021 року прибуло 500 тисяч доз цього імунобіологічного препарату. Цією «векторною» вакциною наразі щеплено однією дозою менше 270 тисяч українців – станом на ранок 2 квітня 2021 року використано 53,56% доз препарату. Окрім цього в Україну 25 березня 2021 року в Україну прибуло 215 доз китайської вакцини «CoronaVaс», але наразі її іще не використовують для вакцинування українців. За словами Віктора Ляшка, вакцинація цією вакциною розпочнеться не раніше 9 березня 2021 року.

comments powered by HyperComments