Від ускладнень коронавірусу помер головлікар харківської лікарні № 18

Неділя, 4 квітня 2021, 16:03
Борисові Менкусу було 69 років, на COVID-19 він захворів іще в жовтні 2020 року
Від ускладнень коронавірусу помер головлікар харківської лікарні № 18

Сьогодні, 4 квітня 2020 року від ускладнень COVID-19 помер головний лікар Харківської міської багатопрофільної лікарні № 18 Борис Менкус. Лікарю було 69 років, 43 із них він віддав медицині. Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Повідомляється, що Борис Менкус захворів на COVID-19 іще у жовтні 2020 року. Перебіг короновірусної хвороби ускладнився через те, що лікар також хворів на цукровий діабет.

У некролозі зазначається, що Борис Володимирович Менкус народився 28 листопада 1951 року на Полтавщині. Після служби в лавах радянської армії вступив до Харківського медичного інституту. По закінченню вишу у 1978 році почав працювати у міській лікарні №18 спочатку лікарем-хірургом, а вже з 1979 по 2005 рік обіймав посаду начмеда. З 2005 року був головним лікарем медичного закладу.

У Бориса Менкуса залишилася сім'я, двоє синів, молодший з яких пішов шляхом батька і зараз навчається у Харківському національному медичному університеті.

Співчуття рідним і близьким Бориса Менкуса висловили секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, міська рада та її виконавчий комітет, а також вся медична спільнота міста.

«Харків'яни і вся медична громадськість оплакують втрату великого професіонала і чудової людини. Пам'ять про таких людей назавжди залишається у вдячних серцях тисяч пацієнтів, послідовників і колег», – сказано у співчутті.

comments powered by HyperComments