Командування сухопутних військ НАТО назвало Україну цінним партнером

Понеділок, 5 квітня 2021, 16:00
Відповідний допис українською мовою в своєму «Twitter» розмістило Об’єднане командування сухопутних військ НАТО (LANDCOM)
Командування сухопутних військ НАТО назвало Україну цінним партнером

В Об’єднаному командуванні сухопутних військ НАТО (LANDCOM) у офіційному «Twitter» Україну назвали цінним партнером і опублікували про це допис українською мовою. Про це повідомила «Європейська правда».

У повідомленні нагадується, що Україна стала першою країною-партнером, яка взяла участь в Силах реагування НАТО.

«Україна є цінним партнером Альянсу як один з шести наших партнерів із розширених можливостей, і в даний час в штабі LANDCOM працює один український офіцер», – йдеться у повідомленні, яке також продубльоване англійською мовою.

До допису прикріплені чотири фотографії з українськими військовими на навчаннях НАТО.

Сили реагування НАТО (NATO Response Force – NRF) були створені країнами-членами Північноатлантичного Альянсу у 2002 році і замінили союзне Командування Європи Мобільними Силами. До NRF входять сухопутні війська, підрозділи спеціального призначення, повітряних, морських сил.

Вони перебувають у постійній бойовій готовності і залучаються протягом 5 днів до операцій з реагування на кризові ситуації по всьому світу. Під час військових конфліктів Сили реагування НАТО мають стримувати ворожі сили до прибуття основного угруповання протягом 30 днів.

2020 року один із підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ вже отримав відповідний дозвіл від представників Альянсу, а Україна стала першою країною, чий підрозділ SOF увійшов до Сил реагування НАТО без членства у Альянсі.

comments powered by HyperComments