Зеленський проведе трьохсторонні переговори із Меркель та Макроном

Понеділок, 5 квітня 2021, 18:03
Про те, що невдовзі мають відбутися трьохсторонні перемовини у форматі Україна – Німеччина – Франція заявив голова Офісу Президента Андрій Єрмак

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що невдовзі відбудуться тристоронні перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина. Про це він заявив у відео-коментарі, який «Українській правді» надано Офісом Президента.

«Це були переговори трьох країн (РФ, Франції і Німеччини – ред.) і до «Нормандського формату» це має таке ж відношення як сьогодні би будь-які три країни зустрілися і проговорили свої питання.

Так, там дійсно говорили і про питання війни на Донбасі, але я хотів би одразу сказати, що зрадофіли знову придумують якісь фейки, а ціна їм нам уже зрозуміла після розмови президента Зеленського і президента Байдена…

Консультації з нашими партнерами по «Нормандському формату» відбуваються щотижня по декілька разів на тиждень. Минулого тижня я два чи три рази розмовляв з представниками Франції, представниками Німеччини. І я думаю, що відео-конференція, або перемовини трьох країн – Німеччини, Франції і України – відбудуться дуже скоро, тому йде нормальний процес консультацій», – заявив Андрій Єрмак і додав, що перемовини непрості і тяжкі, але вони продовжуються.

Зазначимо, що 31 березня 2021 року керівники Франції, Німеччини та Росії провели переговори у форматі відеоконференції, на яких обговорювали в тому числі ситуацію на Донбасі.

Після цього в Офісі президента України заявили, що Україна продовжує переговори з усіма країнами «нормандського формату» на різних рівнях і жодні рішення щодо України без неї самої не можуть і не будуть ухвалюватися. 

comments powered by HyperComments