У зовнішньополітичному відомстві Польщі стурбовані заявами Папи Римського про війну в Україні

Четвер, 5 травня 2022, 19:25
Польські дипломати нагадали понтифіку, що єдиними винуватцем війни в Україні є росія та її лідер путін
У зовнішньополітичному відомстві Польщі стурбовані заявами Папи Римського про війну в Україні

У міністерстві закордонних справ Польщі занепокоєні заявами Папи Римського Франциска про війну в Україні, про це повідомляє RMF24.

Останні заяви понтифіка про війну польські дипломати сприйняли із здивуванням і відразою. І раніше Папа Франциск мав проблеми із прямим визначенням агресора, а у недавньому інтерв'ю він прямо заявив, що ніби-то "НАТО гавкає на Росію" і що Альянс міг спровокувати Москву на напад на Україну. Франциск також не хоче їхати до Києва, проте заявляє, що буде радий поспілкуватися із путіним в Кремлі.

Українське МЗС акуратно нагадало понтифіку, що єдиним винуватцем війни в Україні є росія, та повторили запрошення для понтифіка відвідати Київ. 

У польському зовнішньополітичному відомстві неофіційно визнали, що позиція Ватикану суперечить польським національним інтересам. В той же час, дипломати намагаються не звертати зайвої уваги на заяви папи. Вони стверджують, що догмат про непогрішність папи стосується лише питань віри, а не зовнішньої політики. Проте польська місія у Ватикані має ще більше працювати над наданням достовірної інформації про війну в Україні.

comments powered by HyperComments