Знову облажалися: роспропагандисти вигадали чергову нісенітницю про Харківську тероборону

Середа, 25 травня 2022, 09:28
Російськи пропагандисти навіть не обтяжуються перевіркою елементарних фактів, коли «ліплять горбатого» задля чергової «сенсаційної новини».
Знову облажалися: роспропагандисти вигадали чергову нісенітницю про Харківську тероборону

В мережу злили фейк, нібито територіальна оборона Харкова два тижні не має боєприпасів і продовольства. При цьому в публікаціях використали світлину загиблого на «Азовсталі» українського захисника.

«У російських пропагандистських ЗМІ та пабліках в соціальних мережах поширюють фейк про нібито звернення добровольця Харківської територіальної оборони до голови Харківської ОВА Олега Синєгубова щодо поганого забезпечення підрозділів ТрО та відсутність у бійців боєприпасів та продовольства. Однак, пропагандисти при поширенні цього фейку використовують фотографію бійця, який загинув на Азовсталі», – йдеться у повідомленні громадської організації «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ).

Пропагандисти стверджують, що нібито існує доброволець Д. Молоченко, який служить у Харківській теробороні. Начебто він звертається до Олега Синєгубова з приводу того, що Харківська тероборона не розуміє куди скеровується фінансування, вони не бачили вже два тижні боєприпаси та продовольства. Але цього пропагандистам здалося замало і вони перейшли до погроз: мовляв, якщо «ситуація така в Харківській ТрО продовжиться», то Молоченко залишить самого Синєгубова без їжі та запхне того у сейф.

Пропагандисти не посилаються на жодне відео або пост у соцмережах, не приводять посилання на сторінку самого Д. Молоченка. Експертам ХАЦ не вдалося знайти у соцмережах добровольця Д. Молоченка. Так само, як і не вдалося знайти у відкритих джерелах і звернення Д. Молоченка до Олега Синєгубова – в письмовому вигляді чи відеоформаті. Звісно, що невипадково, бо історія, яка була з самого першого слова схожою на фейк, фейком, насправді, і виявилася.

До того ж, як з'ясувалося, на світлині – 31-річний Максим Слободянюк з Ямполя Вінницької області, який загинув на «Азовсталі» 12 травня, коли російські окупанти атакували завод вакуумними бомбами. І він аж ніяк не міг звертатися до Харківського губернатора з означеного приводу.

Про загибель Максима Слободянюка повідомлялося офіційно, зокрема, на ресурсах Ямпільської міської ради.

Отже, «новина» кремлівських пропагандистів про відсутність у Харківської Тро боєприпасів та продовольства – чергова вигадка, яку ще й погано замаскували.

comments powered by HyperComments