Звільнення: ЗСУ продовжують наступ

Олександр Вельможко  |  Субота, 10 вересня 2022, 17:08
10 вересня армія України продовжує великий наступ у Харківській області.
Звільнення: ЗСУ продовжують наступ

За інформацією місцевої влади, звільнено місто Куп'янськ - значно раніше прогнозованого Інститутом вивчення війни терміну у три доби, пише «Одесский Курьер». Самі ж росіяни, судячи з їх панічних повідомлень у новинах та пабліках, вже залишили міста Ізюм та, можливо, Лиман. Вузька смуга наступу на Куп'янськ за вчорашній день була розширена - і тому мої побоювання можливого російського контрудару виявилися марними. Фактично, російський фронт розвалився. Звільнено більше 1000 квадратних кілометрів території та більше 30 населених пунктів лише за офіційними даними Генштабу.

Окупанти намагаються якось перекинути резерви у Харківську область - знімають частини з інших ділянок фронту на Донбасі та підтягують підрозділи з території росії. Всі ці їх дії для української армії як на долоні - завдяки якісній розвідці з супутників, дронів, місцевому населенню та публікаціям у соцмережах.

Росіяни зазнали у Харківській області дуже великої поразки на оперативному рівні, яка може перерости для них у стратегічну катастрофу навіть більшого масштабу, ніж їх вимушений відступ з Київської, Чернігівської та Сумської областей наприкінці березня.

Російські пропагандисти показують поразки та розгром своєї недоармії як "вимушені відступи з військової необхідності", намагаючись зберегти обличчя.

На південному фронті наступ армії України не такий швидкий, але послідовний та обережний. Продовжуються активні дії у Херсонській області - такого ж масштабу як і раніше. Тобто обережний наступ українських військ з вогневим контролем над переправами через Дніпро та логістикою росіян, щоб і дали тримати в блокаді окупаційне угрупування на правому березі Дніпра. За повідомленнями оперативного командування "Південь", на різних ділянках південного фронту глибина просування українських військ від 2 до декількох десятків кілометрів.

Деяка активізація флоту рф свідчить, що росіяни проводять ротацію бойових кораблів та одночасно з якоюсь метою переводять десантні кораблі з Новоросійську до Севастополя - або вони таким чином везуть підкріплення у Крим, або навпаки - готують евакуацію своїх сил, техніки та запасів флоту з Севастополя перед неминучим відступом з окупованого Криму взагалі.

comments powered by HyperComments