На Львівщині виявили кубло сепаратистів

Понеділок, 21 грудня 2020, 15:49
Працівники Управління СБУ у Львівській області провели обшуки в осіб, які виявилися причетними до сепаратистських дій.
На Львівщині виявили кубло сепаратистів

Обшуки, зокрема, відбулися у Львові у громадян Бугайця Сергія Георгійовича та Паласа Віктора Григоровича, а також у селі Верхня Рожанка Сколівського району області у громадянки Шкелебей Богдани Іванівни.

Під час проведених обшуків вилучили документальні матеріали щодо причетності зазначених осіб до спроб створення псевдодержавних органів влади.

Днями у соцмережах з'явився анонс проведення «Всеукраїнського національного конгресу», у межах якого хотіли запропонувати «перезаснувати державу Україна». «Активісти» схотіли створити нові органи влади: законодавчі, виконавчі, праовохоронні, податкові, а також органи безпеки.

Інформація про такі наміри сепаратисти активно розповсюджувал на своїх публічних сторінках у соцмережах. Служба безпеки України негайно відреагувала на дії заколотників, і 19 грудня по всій Україні здійснила низку обшуків та допитів відповідно до відкритого кримінального провадження за ст. 353 ККУ (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

Серед учасників сепататиського руху – 39-річний мешканець Дніпра Анатолій Балахнін, який вважає себе «ідеологом». Він не має юридичної освіти, проте запевняє, що самостійно вивчив українське законодавство і трактує його по-своєму.

comments powered by HyperComments