Ліквідація дитячого будинку «Теплий дім» на Прикарпатті виявилася безпідставною (ВІДЕО)

П'ятниця, 2 квітня 2021, 15:15
Рішення Івано-Франківської обласної ради про ліквідацію Долинського дитячого будинку «Теплий дім» потрібно скасувати.
Ліквідація дитячого будинку «Теплий дім» на Прикарпатті виявилася безпідставною (ВІДЕО)

На цьому під час виїзного засідання ТСК з розслідування порушення прав дітей, що проходить на Прикарпатті, наголосив очільник комісії Павло Сушко від «Слуги Народу».

«Ми як народні депутати не допустимо закриття. Є підстави скасувати це рішення. Будемо комунікувати щодо цього з облрадою. Або правоохоронні органи мають вивчити цю ситуацію. Ми вже бачимо, що не було підстав ліквідувати заклад. Не було підстав облдержадміністрації виносити це питання на сесію облради», – пояснив він.

Під час виїзного засідання Павло Сушко особисто перевірив умови, в яких функціонує «Теплий дім».

Проживання вихованців у будинку максимально схоже до сімейного. У їхньому розпорядженні є комфортні ліжка і тумби. Там чисто та тепло. У гігієнічній зоні є кілька душових кабін. У «Теплому домі» – сучасна кухня та власна пральня.

Заклад розташований на 5 га землі. На території є фруктовий сад, басейн, велика тренажерна зала та поні, які сприяють покращенню стану дітей. А влітку діти можуть проводити вільний час у відремонтованих альтанках.

У штаті «Теплого дому» є реабілітолог та педіатр. Також дітки можуть займатися танцями чи співом.

Наразі у центрі перебуває 31 дитина-сирота та 16 дітей з інвалідністю. Якщо заклад ліквідують, усіх вихованців розподілять по інших закладах. Зокрема, в обласний центр соціальної підтримки в м. Тлумач, де інспекція з представників ТСК на чолі з Павлом Сушком виявила низку порушень прав дитини.

У ці хвилини голова ТСК з розслідування порушення прав дитини Павло Сушко проводить виїзне засідання з представниками Івано-Франківської ОДА.

comments powered by HyperComments