Агонія "бацькиного" економічного дива: Росія вимкнула світло Білорусі за борги в оплаті

Середа, 29 червня 2011, 12:08
Росія припинила подачу електроенергії до Білорусі через борги. ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" в 0:00 годин 29 червня припинило експорт електроенергії до Білорусі, повідомляє "Інтерфакс-Україна". "Інтер РАО" ще 9 червня обмежило поставки в Білорусію через накопиченого боргу в сумі близько 1,5 мільярдів російських рублів за період з лютого. Постачання електрики були обмежені до 200 МВт з 400-500 МВт", - зазначається в повідомленні.
Агонія "бацькиного" економічного дива: Росія вимкнула світло Білорусі за борги в оплаті

 

"З 13 червня поставки були відновлені в повному обсязі. Проте другий транш платежу по заборгованості не був проведений відповідно до графіка, підписаним сторонами", - додали на російському підприємстві.

Російська компанія планувала припинити поставки електроенергії до Білорусі 22 червня, оскільки білоруська сторона не змогла 20 червня надати другий транш з боргу за енергопостачання відповідно до графіка погашення заборгованості.

Після переговорів "Інтер РАО" погодилося перенести термін другого платежу на тиждень.

В основі обмежень поставок електроенергії в Білорусію лежать ринкові причини, і політичного підґрунтя в цій ситуації немає, заявив у вівторок віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін.

"Я хотів би підкреслити: у зв'язку з діями "Інтер РАО" щодо обмеження поставок електроенергії для білоруських споживачів - тут немає ніякого політичного підгрунтя", - заявив Сєчін.

comments powered by HyperComments