Криза довіри Ангели Меркель

Неділя, 28 серпня 2016, 15:17
Згідно з опитуванням, менше половини громадян ФРН хочуть бачити Меркель на посаді канцлера
Криза довіри Ангели Меркель

Менше половини громадян Німеччини виступають за те, щоб нинішній канцлер Ангела Меркель зайняла цей пост в четвертий раз. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією Emnid для видання Bild am Sonntag. Результати опитування опубліковані виданням сьогодні, 28 серпня.

Заходу необхідна нова велика угода з Росією
Згідно з результатами цього опитування, 42% німців підтримують призначення Меркель на посаду канцлера ФРН. Варто відзначити, що в листопаді 2015 року її кандидатуру підтримували 45% опитаних, 48% були проти.
Варто відзначити, що ці опитування мають досить низьку репрезентативність, так як в них брали участь трохи більше 500 осіб. Респондентам ставилося таке питання: «Чи хочете ви, щоб Ангела Меркель займала пост федерального канцлера після виборів 2017 роки?».
Варто відзначити, що сама Меркель ще не заявляла про те, чи збирається вона знову ставати канцлером Німеччини. Очікується, що тільки навесні 2017 року Меркель оголосить своє рішення про те, чи буде вона претендувати на пост канцлера Німеччини. При цьому в грудні 2016 року Меркель повинна заявити, чи збирається вона знову виставляти свою кандидатуру в якості голови партії Християнсько-демократичний союз. При цьому висуватися в лідери партії Меркель має сенс тільки в тому випадку, якщо вона знову хоче стати канцлером.

comments powered by HyperComments