Трагедія в Італії - новий землетрус магнітудою 4,4, знайдені нові жертви катаклізму (оновлено)

Понеділок, 29 серпня 2016, 04:54
Рятувальники знайшли ще кілька тіл загиблих внаслідок землетрусу, що зрівняв із землею італійське місто Аматріче.
Трагедія в Італії - новий землетрус магнітудою 4,4, знайдені нові жертви катаклізму (оновлено)

Про це повідомляє Рейтерс.

«Мешканці міста стверджують, що не розшукані ще 10 осіб, а рятувальники заявили, що знайшли під завалами готелю ще три тіла», - йдеться у повідомленні.

Заступник мера міста Джанлука Карлоні зазначив, що тіло його двоюрідного брата досі не витягнуте з-під руїн готелю, який був повністю викупленим під кулінарний фестиваль. «Дуже важливо якомога швидше завершити цю початкову фазу пошуку і переконатися, що під завалами більше немає тіл», - наголосив Карлоні.

Всього ж у землетрусі, що сколихнув центральну Італію минулої середи, загинуло щонайменше 290 осіб.

Нагадаємо: італійські музеї пожертвували свої доходи, отримані в неділю від продажу квитків на відбудову зруйнованих міст, а футбольні команди розпочали матчі з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих.

Між тим, у Центральній Італії в неділю, 28 серпня, стався новий підземний поштовх магнітудою 4,4 бала. Про це повідомляє італійський телеканал RaiNews24.

Відзначено, що землетрус був зафіксований о 17:55 за місцевим часом (18:55 за Києвом) біля міста Аркуата-дель-Тронто (область Марке).

При цьому повідомляється, що епіцентр чергового підземного поштовху знаходився в 7 кілометрах від міста на глибині 9 км.

Крім того, за даними каналу, коливання земної кори відчувалися також в італійській столиці Римі.

Нагадаємо, Аркуата-дель-Тронто постраждав від руйнівного землетрусу магнітудою 6,0 балів в ніч на 24 серпня. Руйнування зафіксовані в трьох областях: Лаціо, Марке і Умбрії. За останніми даними, в результаті стихійного лиха загинули 290 осіб, близько 2,5 тисячі людей залишилися без домівок.

comments powered by HyperComments