Україна - в світовий топ-трійці по реальності дефолту

Середа, 31 серпня 2016, 09:47
Україна увійшла до трійки країн з найбільш високою ймовірністю дефолту в доступній для огляду перспективі. У дослідженні враховувалися політичні ризики, економічне зростання, а також обсяг непогашених заборгованостей
Україна - в світовий топ-трійці по реальності дефолту

Відповідно до проведеного агентством Bloomberg дослідженню, перше місце в списку країн - потенційних банкрутів зайняла Греція, друге дісталося Венесуелі, а третє - України. "Імовірність дефолту в Україні в майбутньому році оцінюється в 17,8%. Напружені відносини з Росією, а також тривалий конфлікт в східній частині країни негативно позначилися на стані економіки України", - наголошується в документі.
Серед інших факторів ризику - невизначеність щодо програми Міжнародного валютного фонду. Як повідомила прес-служба МВФ, його рада директорів не планує розглядати питання про надання Україні кредиту до 7 вересня, хоча раніше було обіцяно прийняти рішення про транш в кінці серпня. У липні глава Національного банку України Валерія Гонтарєва повідомила, що до кінця 2016 року чекає два кредитних траншу від МВФ в рамках програми EFF на загальну суму 2,7 мільярда доларів.
Через рік після того, як Київ провів реструктуризацію боргу в розмірі 18 мільярдів доларів, український ринок облігацій знову починає відхилятися від курсу. Якщо в перші сім місяців 2016 року країна лідирувала серед ринків, що розвиваються Європи, то в серпні, після загострення відносин з Росією через підготовку диверсій в Криму, українські облігації втратили частину зростання.
Через важку економічну ситуацію дві третини громадян України хочуть переїхати на постійне місце проживання за кордон, повідомляє видання "Корреспондент.net" з посиланням на результати онлайн-опитування TNS Online Track. При цьому третина готових до еміграції не має такої можливості, 8% хочуть пожити за межами України до тих пір, поки на батьківщині не стабілізується ситуація, а 20% висловили готовність залишити країну назавжди. Більш схильні до від'їзду чоловіка і молодь - 24 і 20% відповідно. У той же час 34% опитаних в старшій віковій групі не збираються залишати межі України.

comments powered by HyperComments