«Безвіз» – не для всіх: США посилили візові вимоги

П'ятниця, 2 червня 2017, 01:04
Адміністрація президента США Дональда Трампа «удосконалила» правила перевірки претендентів на оформлення американських віз, затвердивши нову анкету.
«Безвіз» – не для всіх: США посилили візові вимоги

Нова анкета включає ряд нових пунктів, повідомляє «Справжня варта». Зокрема, як стверджує агентство Reuters, тепер від заявників зажадають вказати імена, під якими вони зареєстровані в соціальних мережах.

Відповідно до нової процедури представники американського консульства зможуть запросити у претендентів номери всіх їх попередніх паспортів, адреси електронної пошти та номери телефонів, а також біографічну інформацію за останні 15 років, включаючи адреси, роботу і історію подорожей.

За словами офіційного представника Держдепартаменту. додаткова інформація буде запитуватися в разі, якщо чиновники визначать, що така інформація необхідна для підтвердження особи або проведення більш суворої перевірки національної безпеки.

На думку юристів, нові правила дають консульським працівникам необмежене право визначати, хто зможе отримати візу, а хто – ні.

Екперти пов'язують нововведення, серед іншого, і з тим, що наприкінці січня президент США Дональд Трамп призупинив на невизначений термін прийом біженців з Сирії в США і заморозив програму прийому біженців з інших держав.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments