ЄС офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту

П'ятниця, 3 червня 2022, 19:00
У Євросоюзі набувають чинності ухвалені раніше Європарламентом і Радою ЄС рішення, які повинні допомогти відновленню українського бізнесу, що постраждав унаслідок російської агресії.
ЄС офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту

Про це повідомили на сайті Офіційного журналу ЄС.

Регуляторні правила, якими Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок, почнуть працювати від 4 червня 2022 року. Передбачено, що вони діятимуть до 5 червня 2023 року.

"Це безпрецедентний крок, спрямований на розвиток економіки України, яка була значно ослаблена внаслідок російської агресії. Він допоможе подолати важку ситуацію, в якій опинились українські виробники та експортери після російського військового вторгнення", – прокоментувала це нововведення речниця Єврокомісії з питань сільського господарства й торгівлі Міріам Гарсія Феррер.

Скасування мит стосується експорту з України промислової продукції, фруктів та овочів, а також антидемпінгових мит щодо імпорту сталі. Таким чином, товари з України можна буде ввозити до ЄС без сплати мит. А антидемпінгове мито, запроваджене на українські товари протягом цього року, не стягуватиметься після завершення дії регламенту.

comments powered by HyperComments