Світ

22:02
Впливаючи на країни та суспільства по всьому світу, корупція є злочином, що гальмує економічний поступ й стабільний розвиток, підриває демократію й правову основу, порушує права людей. Корупція є злочином, котрий найчастіше зачіпає права найбідніших.
07:12
Вищий суд Європейського союзу підтримав рішення служби Євросоюзу з товарних знаків і заборонив фірмі Couture Tech реєструвати герб Радянського Союзу як товарний знак. Раніше ця фірма, пов'язана з однією з російських компаній, спробувала зареєструвати радянський герб як свою інтелектуальну власність.
20:37
Подружжя українки Віри Костюк Буш та німця Ульріх Буша з колишньої столиці ФРН багато років допомагає прикарпатському місту Рогатин та взагалі веде активне громадське життя. У.Буш був нещодавно адвокатом на гучному процесі Івана Дем'янюка.
13:26
В’єтнамсько-українська мафія майже щодня вносила на рахунок одного з польських банків по кілька мільйонів злотих, загальна сума досягла півтора мільярда злотих.
18:46
Український Фан-клуб в Німеччині був заснований 2006 року. Очолив організацію колишній мешканець Харкова Данило Черкашенко. Завдяки проекту UASUPPORT.DE члени Фан-клубу здійснюють виїзди на підтримку українських спортсменів під час змагань, що відбуваються в різних країнах світу.
12:47
Конкурс на вручення заохочувальної нагороди Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» оголошується відкритим. Як і раніше, у 2012 році при ухваленні рішення про нагородження будуть враховуватися якість роботи, професіоналізм і громадянська мужність журналісток / журналістів зі Східної Європи. Герд Буцеріус - відомий німецький журналіст, політик та бізнесмен, один з фундаторів та редакторів провідного щотижневика DIE ZEIT ("Час"), послідовний ліберал.
00:22
Достатньо цікаві заходи за участі Української діаспори відбулись у місті Кельн. Якраз в цей час до міста завітало 10 громадян України (з Полтави). З нагода свята їм провели екскурсію й всіляко підтримали їх візит, аби українці якомога швидше звикли до нового оточення, відчували себе повноцінними громадянами і не цурались своєї мови та свого національного походження.
06:31
Проект закону про аболіцію ухвалив Сейм, після його затвердження в Сенаті та підписання президентом Польщі він набуде чинності з початком нового року. Правом на легалізації перебування в країні можна буде скористатися в період від 1 січня до кінця червня 2012 року.
11:41
Польські роботодавці в першій половині поточного року в рамках системи спрощеного працевлаштування зареєстрували для громадян Україні 154 тис. заявок на роботу в Польщі, що на 35 % більше показників перших шести місяців минулого року.
14:05
16 серпня чеські лікарі, пацієнти та науковці підписали петицію за легальне використання коноплі у лікуванні розсіяного склерозу, хвороби Паркінсона, раку та СНІДу. Їх аргументи - практика та дослідження спеціалістів інших країн. Вони вимагають вилучити параграф про неможливість використання коноплі під час лікування із закону про психотропні препарати. Підписанти вважають, що таким законом уряд порушує право громадян на вибір.