Світ

12:43
Лідер найпопулярнішої у Польщі опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський вважає, що польська влада має продовжувати наполягати на наданні Україні перспективи членства у Євросоюзі. Як передає кореспондент УНІАН, про це Я.Качинський заявив на прес-конференції у Варшаві.
19:44
В Українському Фан-клубі на теренах Німеччини зареєстровано більше ста членів. Вони здійснюють виїзди на підтримку українських спортсменів під час змагань, що проводяться в різних країнах світу.
12:24
У столиці Канади Оттаві відкрили пам’ятник українському письменнику Тарасу Шевченку. Про це повідомляє прес-служба заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка.
12:08
Росія припинила подачу електроенергії до Білорусі через борги. ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" в 0:00 годин 29 червня припинило експорт електроенергії до Білорусі, повідомляє "Інтерфакс-Україна". "Інтер РАО" ще 9 червня обмежило поставки в Білорусію через накопиченого боргу в сумі близько 1,5 мільярдів російських рублів за період з лютого. Постачання електрики були обмежені до 200 МВт з 400-500 МВт", - зазначається в повідомленні.
21:59
Для багатьох білорусів, які вже звикли до забезпеченого, хоч і не заможного життя у Білорусі Олександра Лукашенка, настав важкий час прозріння. Щедрі державні вливання в економіку перед президентськими виборами, дедалі вищі ціни на російські енергоносії та великі зовнішні борги спричинили економічний колапс країни, яка ще донедавна здавалася островом стабільності у розбурханому пострадянському просторі.
17:31
Муаммар Каддафі зіграв партію разом із одіозним президентом Міжнародної федерації шахів Кірсаном Ілюмжиновим. Він приїхав до лівійської столиці, щоби оцінити перспективи проведення шахового турніру, що припадає на перше жовтня. А поки Муаммар Каддафі вів битву на шаховій дошці, вірні йому війська ледь стримували повстанців на підступах до столиці.
15:17
16 - 17 червня у Ватикані зберуться бізнес-лідери зі всього світу для того, щоб взяти участь в «Урядовому саміті на тему етики для бізнес-світу». Одним із організаторів саміту є Папська Рада справедливості і миру. Її глава, кардинал Пітер Тарксон, зазначив, що Церква повинна нагадувати людям про «можливість дивитися на речі по-іншому, ніж вони звикли».
15:08
У Брюсселі, столиці Бельгії, працює уряд всього Євросоюзу. Проте самі бельгійці вже рік живуть без уряду. По тому, як 13 червня 2010 року у Бельгії відбулися загальнодержавні парламентські вибори, уряд так і не було сформовано. Переговори щодо створення коаліції постійно затягувалися, а згодом і зовсім зайшли у глухий кут.
16:19
Міжнародний валютний фонд заявив у суботу, що розслідує кібернапад на свої комп’ютерні системи. При цьому, за словами речника МВФ, Фонд «працездатний у повному обсязі».
13:36
Міністерство закордонних справ Грузії звинувачує Москву в провокаційних діях і переслідуваннях етнічних грузин в Гальськом районі Абхазії. Про це говориться у відповідній заяві відомства.