«Єрмилов-Центр» відсвяткував перший День народження

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 25 березня 2013, 00:03
Рік існування «Єрмилов-Центру» відзначили «арт-вечіркою». Працювали три майданчики: музичний, танцювальний та поетичний. Протягом року в центрі сучасного мистецтва пройшло більше 10 виставок. Окрім цього, влаштовувались публічні дискусії, обговорення і зустрічі з мистецтвознавцями та художниками.
«Єрмилов-Центр» відсвяткував перший День народження

Святкування почалось о 18 годині  і тривало до завершення останнього виступу "Dark Impressionists".

На першому майданчику грали гурти «PROZAC», «Hurtovyna», музиканти Андрій Богатирьов, Олександр Каніщев та інші. Своїми поезіями «Єрмилов-Центр» вітали Тарас Ковальчук, Аліса Волкова, Наталія Кот, Андрій Костинський, Юрій Шкурко та ще багато поетів. Та яке ж свято без танців? А танцювали брейкданс, contеmporary і навіть фламенко. Виступи різних майданчиків чергувались між собою, тому глядачі те й діло бігали з одного кінця зали до іншого. 

Таким чином організатори святкування поєднали кілька видів сучасного мистецтва, напевно щоб ще раз між інший нагадати: цей заклад є уособленням сучасного мистецтва, зокрема рисунку. Нехай вас не бентежить останнє слово попереднього речення. Як виявилось, воно вживається часто. «Рисунок» вживається при називанні будь-якої картини, а «малюнок» - переважно живопису, тобто намальованої фарбами. Так мені пояснив мистецтвознавець Вікентій Пухарєв, який також прийшов відзначити першу річницю «Єрмилов-Центру».

До речі, на підлозі нижнього рівня (у приміщенні їх два: верхній і нижній, до якого ведуть сходи) красувався напис «Центр сучасного мистецтва» у центрі (вибачте за тавтологію!) намальованого кола.

Окрім усього перерахованого, на гостей чекали фуршет і спілкування на мистецькі й просто цікаві теми.


comments powered by HyperComments