Руйнування будинку в центрі Одеси: як рятувальники діставали людей з-під уламків (ФОТО, ВІДЕО)

П'ятниця, 24 травня 2013, 12:13
В Одесі на вул. Куйбишева 7/9, 23 травня о 15.30 сталося зруйнування будинку. Як з'ясувалося, частково був знищений під'їзд триповерхового відселеного аварійного будинку.
Руйнування будинку в центрі Одеси: як рятувальники діставали людей з-під уламків (ФОТО, ВІДЕО)

Частина мешканців встигла врятуватися, але під завалами залишилися дві людини – 46-річний Сергій Єрьоменко та 54-я Тетяна Соловйова. Чоловікові вдалося якимось чином дістати мобільний телефон і зв'язатися спочатку з дружиною, а потім і з рятувальниками, повідомивши про те, що він живий. Крім того, уламки будинку пошкодили чотири автомобілі.

На місце події прибули 6 пожежно-рятувальних відділень ГУ ДСНС України в Одеській області, в тому числі аварійно-рятувальна машина; кілька бригад швидкої, газова служба, міліція. Трохи пізніше до розчищення завалів залучили курсантів факультету аеромобільних військ та розвідки Військової академії.

О 18:30 рятувальникам вдалося виконати тунель і переговорити з Сергієм Єременко, а також передати йому воду.

Приблизно о 20:00 з-під уламків витягли Сергія, ще через 30 хвилин на волі опинилася Тетяна. Швидка відвезла потерпілих до міськлікарні № 1, де їм зараз надають медичну допомогу.

«Рятувальна операція, яка тривала 5 годин, завершена успішно, – констатував начальник ГУ ДСНС Володимир Боделан. – З-під завалів благополучно звільнені дві людини. Рятування було ускладнено тим, що будівельні конструкції склалися таким чином, що могли в будь-яку хвилину накрити людей. Тому рятувальники діяли з граничною обережністю. Першим звільнили чоловіка, а через півгодини вдалося врятувати жінку. Її тіло було придавлене елементами меблів, для звільнення від яких застосовувалася пневмоподушка. Обидві людини, можна сказати, народилися в сорочках».

24 травня буде проведено засідання комісії з питань техногенної, екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації. Чиновники мають намір вислухати представників компанії-забудовника цього кварталу – ПрАТ «ФК Чорноморець» (належить нардепу Леоніду Климову). Фірма повинна була відселити людей із аварійних будинків ще в 2009-му році, але виконала свої зобов'язання не в повній мірі.

comments powered by HyperComments