У Харкові працює армія відновлення

П'ятниця, 29 липня 2022, 10:55
Днями низка громадських організацій порозумілася з Харківською мерією, і всі спільно уклали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.
У Харкові працює армія відновлення

Результатом Меморандуму стало втілення в реал волонтерської ініціативи «Харківська армія відновлення».
Волонтери Харкова з перших днів війни допомагають комунальним службам, бійцям тероборони, військовим та всім мешканцям міста: розбирають завали, евакуюють людей із небезпечних районів, допомагають продуктами харчування, готують та розвозять їжу, купують нашим захисникам бронежилети, автомобілі.

Воно й логічно: проект «Харківська армія відновлення» створений для допомоги бійцям Збройних Сил України та територіальної оборони в облаштуванні блокпостів, а також комунальним службам та підрозділам ДСНС – у розборі завалів, прибиранні сміття, ремонті будинків та майданчиків. Також серед основних напрямів проекту – пошук фондів для надання Харкову допомоги, зокрема гуманітарної.


Серед підписантів Меморандуму знайшлися підписи благодійних організацій: «Добробат – добровільний будівельний батальйон», «Благодійний фонд «Відбудуємо Харків» – Волонтерська ініціатива «Відбудуємо Харків разом», «Ротарі клуб Харків Нью Левел» etc.

Зокрема, керівник БТ «Благодійний фонд «Відбудуємо Харків» Станіслав Бочарніков зазначає, що з початку війни на вулиці міста виходять сотні харків'ян, серед яких – жінки, діти, люди похилого віку. Кожен із них робить свій внесок у ліквідацію наслідків російської агресії. Однак якщо об'єднати зусилля всіх харків'ян, це можна буде зробити набагато швидше.

«Ми зібралися тут, щоби акумулювати силу харків'ян, створити армію відновлення. Без цього місто не вистоє. Наша сила – у наших діях!» – наголосив Станіслав Бочарніков.

comments powered by HyperComments