П'ємо з трудівниками смугастої палиці! 14 квітня – День ДАІ

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 14 квітня 2009, 08:32
14 квітня своє професійне свято святкують продавці смугастих паличок – співробітники Української ДАІ.
П'ємо з трудівниками смугастої палиці! 14 квітня – День ДАІ

І хай бажання обсипати трояндами скромних лицарів дороги у водіїв чомусь не виникає, доведеться визнати: якби їх не було, на дорогах почалося б справжнісіньке беззаконня.

У харківській ДАІ свято відзначать скромно. О 10:00 начальник привітає особовий склад, а далі – робота в штатному режимі.

Сьогодні також 90 років Українському Розшуку. Отже боротися і шукати, знайти і випити!

З всесвітніх свят цього дня треба також відсвяткувати День народження Петра Мамонова.

«Бутылка водки, ты была так нежна, Прозрачна, изящна и нежно светла. К тебе поневоле тянул свои руки, Корчась от боли и любовной муки. Бутылка водки! Бутылка водки!»

Якщо ви не знаєте, хто такий Мамонов, убийтеся об паркан або іншу підходящу для цього вертикальну поверхню. Але спочатку прочитайте хоч би цей текст:

Петро Миколайович Мамонов – поет, музикант, актор. Народився 14 квітня 1951 року. Його феноменальний артистизм виявився ще в дитячому віці в досить химерних формах – з двох середніх шкіл його вигнали за те, що він «влаштовував цирк». В анкетній графі «освіта» стоїть: «незавершене вище», що не заважає Мамонову володіти, по легенді, чотирма мовами.

А трудова кар'єра складалася традиційно для тих років: вантажник, банщик і ліфтер в Будинку Літфонду. У 1984-1990 роках – керівник і фронтмен легендарної рок-групи «Звуки МУ». З 1991 року виступає сольно. Автор, режисер і головний актор спектаклів: «Чи є життя на Марсі?», «Шоколадний Пушкін», «Миші, хлопчик Кай і Сніжна Королева». Знімався у фільмах: «Час печалі ще не прийшов», «Таксі-блюз», «Пил», «Острів». Словом, Дуже Хороша Людина. І взагалі.

Також цього дня...

...у 1918 р. відбулося закриття «Кафе поетів», на якому виступили В. Маяковський, що був розпорядником вечора, Д. Бурлюк і нарком освіти А. У. Луначарський. В газетному звіті про вечерю було сказано: «Комісар зовсім не визнав себе зобов'язаним бути люб'язним з господарями і, жорстоко розкритикувавши кричучі і неестетично рекламні прийоми футуристів, їх презирство до класиків, їх бажання здаватися анархістами в будь-що ...на закінчення злегка підсолодив пілюлю, відмітивши, що щирість Маяковського може захопити маси і дати футуризму відтінок народності».

У 1956 р. зміркували на трьох Чарльз Гінсберг, Чарльз Андерсен і Рей Долбі, продемонструвавши свій винахід – перший відеомагнітофон (у трьох екземплярах). До речі, перша комерційна відеокасета (з концертом Гарі Ньюмена) з'явилася того ж дня в Англії, але в 1980 році.

У 1961 р. в СРСР було засновано звання «Льотчик-космонавт СРСР».

У 1986 р. в Бангладеш випав найважчий град (до 1.02 кг кожна градина). Відповідний девайс убити себе для тих, хто не знає, хто такий Мамонов.

Про великих світу сього

У 1744 р. народився Денис Іванович Фонвізін, драматург, просвітитель, творець російської соціальної комедії. Вважав, що Росії потрібні «фундаментальні закони». У «Загальній придворній граматиці» писав: « – Що є придворний відмінок? – Придворний відмінок є нахил сильних до нахабства, а безсилих до підлоти».

У 1862 р. – Петро Аркадійович Столипін, найбільший російський державний діяч, що з особливим шармом поєднував прогресивне реформаторство з терором.

У 1945 р. – Річи Блекмор, гітарист-віртуоз. Останнім часом його міцно понесло у фолківські далі на кельтські теми.

У 1977 р. – Сара Мішель Геллар, американська акторка, сериальна приборкувачка вампірів, упирів, вовкулаків і інших продюсерів.

Не чокаючись

У 1912 р. «Тітаник» зіткнувся з айсбергом. Що було потім, знають всі. Бульбець.

У 1930 р. після відмови в отриманні зарубіжної візи в Москві застрелився великий російський поет, драматург і публіцист Володимир Володимирович Маяковський.

У 1980 р. помер Джанні Родарі, італійський друг дітей всього світу, що вигадав орду балакучіх овочів – героїв казки «Чипполіно».

У Харкові

«За штатом 14 квітня 1874 року до складу Харківської поліції входять: поліцмейстер, його помічник, 6 приставів, 12 помічників, 24 окольничих і 200 городових. На утримання управління поліцмейстера, канцелярії його і зовнішній поліції відпускається щорічно з міських сум 49644 крб.»

 



all.kharkov.ua
ru.wikipedia.org
city.kharkov.ua


 

comments powered by HyperComments