Історія України
22:19
Мабуть, день 26 березня не запам’ятається урочистими зібраннями та гучними промовами. Але тисячі й тисячі (я не перебільшую) шанувальників поезії Степана Сапеляка відзначили, як могли, роковини народження мистця.
22:38
На самому початку весни (4 березня) минає 65 років від дня трагічної загибелі художника Ніла Хасевича. Мовою гравюри він розповів усьому світові про Україну, що ні на мить не припиняла запеклої боротьби з підступним ворогом…
15:55
Саме в цей день, 22 лютого, у Харкові пройшли дві знакові події
21:43
В західній землі Рейнланд-Пфальц в Німеччині можна наштовхнутися на невелику табличку з українським Тризубом в центральному парку
12:51
З 19 жовтня по всій країні серед патріотів і культурно-свідомих людей розпочався тиждень українознавства.
15:41
День пам’яті та примирення. Квітка маку, що нагадує слід від кулі на чиємусь тілі. Для пересічного українця вони набули свого сенсу не так вже давно.
22:52
У Чигирині та Холодному Яру з великим успіхом пройшли у ювілейні, 20-ті вшанування борців за волю України. Відбулися вони 25 – 26 квітня 2015 р. за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та легендарних героїв українсько-російської війни 2014 – 2015 рр.
17:42
23 квітня у Києві відбувся архієрейський собор УАПЦ під керівництвом місцеблюстителя Київського Митрополичого престолу Високопреосвященішого Митрополита Львівського Макарія за участі усього єпископату Церкви.
11:54
27 травня у Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі УАПЦ відбулася «Урочиста академія до Дня Героїв». Прийшло дуже багато людей, що по-справжньому цінують українських героїв.
11:51
Вгадайте, що це таке. Для однієї людини це з`їсти за раз забагато, а для двох замало. Вгадали? Та це ж курка! А скільки м`яса українці повинні з`їдати на обід тепер, згідно прожиткового мінімуму? Думаєте, що селяни так багато їли кожного разу? Та ні. Було багато страв. Наприклад, перед їжею подавали декілька видів холодних закусок, сало, ковбаси та шинку, солону або копчену рибу, гриби. Ось вам декілька таких собі простеньких рецептів узятих із стародавньої кухні.