Мистецтво

19:56
Традиційно протягом фестивалю KharkivMusicFest проводяться безкоштовні майстер-класи для місцевих молодих музикантів (учнів та студентів) та для аудиторії широкого загалу.
20:21
Кожного року навесні Харків прикрашався музичними артоб'єкт – розфарбованими піаніно, які є частиною програми Міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest. Російське вторгнення скасувало минулого року усі плани, але цієї весни яскраві інструменти повертаються у місто.
18:15
13 квітня до Харкова повертається KharkivMusicFest – один із найочікуваніших музичних фестивалів міста.
07:22
Петриківський розпис на глиняних хатах, дерев’яні споруди без цвяхів та будинок цукрового барона - головні історії четвертого фільму від Ukraїner та CRAFT STORY
19:06
Днями Ізюмська центральна міська бібліотека, що постраждала внаслiдок росiйськоï окупацiï, отримала понад пiвсотнi нових украïнських книг від фонду громади Харкова «Толока».
19:00
Оргкомітет KharkivMusicFest спільно з представниками Будапештської регіональної обсерваторії фінансування культури в Східній і Центральній Європі ініціювали надання Харкову статусу Європейської столиці культури 2026 (European Capital Of Culture). Ініціативу підтримали в адміністрації міста та скерували відповідний лист Єврокомісарці з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді.
16:16
За даними Міністерства культури та інформаційної політики, на кінець серпня зафіксовано 492 епізоди воєнних злочинів росії проти українських об’єктів культурної спадщини та культурних інституцій. Харківська область йде другою за кількістю руйнувань, перше – у Донецькій області, де зруйновано 129 об’єктів; на Харківщині – 104.
12:52
Діячі культури України роблять свій внесок у боротьбу. Відомий український кінознавець і автор телепрограм із Харкова Ігор Жуков розпочав акцію «Український кінофронт» і створив проєкт «Кіно, яке не подивляться орки».
15:08
Незабутнє свято дітям, що лікуються у лікарні святого Миколая у Львові, подарували клоуни Файні носи з Харкова.