Мистецтво

20:24
Парадоксально, але поняття "відродження" (наприклад, у сенсі італійському) означає повернення до елементів культури попередніх сторіч, себто до глибинних традицій. Саме в цьому сенсі, небезпека втрати української спадщини реальна.
13:03
Дорогі браття і сестри! Христос воскрес! Патріарх Київський і всієї України Філарет надіслав нам Пасхальне послання.
12:00
3 квітня українська громада відзначатиме 92 річницю від дня народження українського письменника Олеся Гончара. Він правдиво зображував події Другої Світової війни, але водночас створив найсвітліші людські образи, тепло яких ми продовжуємо отримувати сьогодні.
09:46
Великоднє послання архиєпископа Харківського і Полтавського Ігоря (Ісіченка) всечесному священству й усім вірним Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви
11:19
1 квітня світова громадськість відзначає день народження Миколи Гоголя, як висловлюються росіяни: «великого русского писателя». Не нам судити великого Гоголя, що він писав російською, хоча був українцем, так склалося історично. Та чи міг би він писати українською і за яких умов?
10:12
23 березня 1918 року Центральна Рада оголосила українську мову мовою діловодства. Згодом, совєтська влада замінювала її російською, та все ж вона не зникла і сьогодні є в Україні державною, хоча й ведуться всілякі дискусії навколо її статусу, сфери впливу, повноцінності та лінгвістичної незалежності.
21:25
Безугавні нарікання на відверто антиукраїнський курс політики й звинувачення багатьма (переважно інтернет та друкованими) українськими засобами інформації російських посадовців у нахабному та безцеремонному втручанні у внутрішні справи України провокували до пошуку будь-якої оказії, аби стати безпосереднім свідком відверто недружнього за змістом дійства. Певно, вчувши потаємні молитви та благання, рівно як і не ставлячи навіть під сумнів щирість намірів, Господь дарував нагоду (не розголошуючи, звичайно, власного імені) долучитися до поважної за кількістю делегації, котра потягом вирушала з Києва до Москви для участи в зорганізованому російським МЗС "Конгресі співвітчизників".
09:27
До Харківської філармонії завітає відомий джазовий піаніст, який є автором творів для фортепіано, камерних ансамблів, а також творів для ансамблей театру.
14:47
Вчора, 9 березня під час зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі, говорячи про те, що українська мова залишається в Україні державною, Президент України Віктор Янукович зазначив, що ті «перекоси» у мовній політиці, яких припустилася колишня влада, призвели до приниження і ущемлення прав як російськомовних громадян, так і представників інших мовних груп в Україні.
20:35
Нелегко побачити правду, та ще важче визнати її публічно. Важко, бо більшість людей потьмарена своїми уявленнями про дійсність і нездатна бачити її такою, якою вона є.