Мистецтво

21:30
Відомий український письменник Володимир Шовкошитний у свій час організував перепоховання Василя Стуса, і сьогодні, розповів про це харків’янам.
23:36
Мова йде про музичних виконавців, які проводять концерти у невеликих помешканнях. Екзотичність формату приваблює відвідувачів і квартирники вже мають невеличкі досягнення у розвитку цього напряму.
22:56
У Харкові триває виставка нового напряму живопису – пейзаж проявлення. Автором робіт є художник Юрій Ваткін. Яскраві кольори надають картинам особливого відтінку і добре сприймаються на емоційному рівні.
22:55
Я ніколи серйозно не цікавилась цією темою. Але після кількох розповідей вирішила про це написати. Очевидці описують різні вогні, оптичні об’єкти і, навіть, маленьких істот із жовтими кришталиками очей.
12:46
Нещодавно заглянув в Інтернеті на «Зоологічний форум» і на тлі критичних роздумів учасників про відновлення у Кавказькому заповіднику популяції леопардів, прочитав висунуту одним із учасників ідею про більшу доцільність відновлення популяції леопарда в Криму, як місці унікальному в ландшафтно-кліматичному відношенні та ідеальному для створення відповідного заповідника. Все це стало інформаційним приводом для написання даної статті, та наштовхнуло мене на певні роздуми (на жаль, невеселі), що викладені нижче.
23:59
Один з найстаріших навчальних закладів в Україні мав найкращих викладачів. З університетом пов’язані імена всесвітньо відомих учених, науковців та просвітителів. Зараз він є членом міжнародної спільноти провідних європейських та світових університетів.
01:12
Сонати Й. Баха у виконанні Ігоря Чернявського і Станіслава Калініна вирізняються витонченою майстерністю й оригінальністю поєднання органу та скрипки.
00:25
Сонати Й. Баха – це ті музичні Гімалаї, які прагне підкорити кожен виконавець. Їх грали і записували на диски різні виконавці, але таких записів, щоб перші шість сонат Баха виконувались на скрипці й органі не було. Досягли таких вершин саме харківські музиканти – Ігор Чернявський і Станіслав Калінін.
17:30
У Харківському Літературному музеї відбулось відкриття виставки рукописів Григорія Сковороди. Для кращого сприйняття вчення великого українського філософа експозиція була доповнена макетами, інтерактивними іграми і розписом стін. Для тих відвідувачів, які оглядають експозицію без екскурсовода, працівники музею підготували спеціальний аудіозапис. У супроводі української музики періоду 18-19 сторіччя можна пізнавати практичну філософію Г. Сковороди і відчувати її актуальність сьогодні.
12:14
У Харкові діє літературний осередок, основним напрямом діяльності якого є популяризація читання як способу життя. Крім літературних зустрічей і конкурсів, мешканці міста започаткували створення якісної бібліотеки.