Мистецтво

16:13
У більшості випадків, чиновники та літератори говорять, що в світі встановлено 400 пам’ятників Тарасу Шевченку, але насправді, їх уже більше 1350. За власною ініціативою постійні розвідки з цього питання здійснює Микола Семенюк.
15:34
Нині у Харкові встановлено 5 пам’ятників Тарасу Шевченкові. Той, що стоїть у саду ім. Шевченка є одним з кращих у світі. Пам’ятник виготовлено з рідкісного каменю лабрадориту і встановлено після знищення голодом та репресіями більше 10 мільйонів українців.
19:44
Через масову русифікацію населення в українську мову почали вростати російські кальки, тобто суржик. Перед нами постало нелегке завдання очищення мови. А починати треба з самого себе.
02:21
Слухачі не лише отримали задоволення від почутого, а й запропонували Люцині Хворост давати платні концерти на великій сцені.
01:31
Філолог, викладач, автор багатьох підручників з української мови зумів віднайти тексти справжнього «Кобзаря». Збірка Миколи Зубкова гуртує твори Тараса Шевченка, які з політичних чи інших міркувань вилучали як царські, так і совєтські цензори.
00:43
Учасники заходу розповіли про свої невеличкі літературні розвідки та подискутували навколо деяких моментів у біографії Тараса Шевченка.
23:42
Ведучим фільму є відомий режисер і актор Богдан Ступка. У закадровому тексті він розповідає про життєвий шлях Тараса Шевченка та про історичні події, які відбувались на той час в Україні і світі.
15:30
Лариса Альперович створила авторську методику викладання гри на піаніно. Вона значно відрізняється від традиційних і має багато позитивних відгуків. Музичні школи Харкова отримають посібники безкоштовно.
21:26
Хочу щоб Ви перечитали і порадила іншим патріотам книжку Семена Ордівського "Чорна ігуменя" наведу фрагмент із цієї книжки, бо це я носив в душі все життя, як класичний приклад української ментальності в її найгірших проявах...
09:04
Аби зменшити матеріальні затрати, прихильники періодики організували програму взаємообміну. Купивши один журнал і прочитавши, його приносять до спільного фонду і отримують право читати те, що принесли інші.