Мистецтво

02:04
Земля дещо наблизилася до Сонця. Теплі промені нагадали літо, з його спілими яблуками і пригодами.
13:31
Мешканці Харкова мають можливість побачити модерний балет у супроводі оперної музики. Читайте що говорять про таке поєднання темпоритмів балету й опери літературні критики і сам постановник.
13:52
Публікуємо оригінальні вірші Ольги Роменської в рідкісному для України стилі хокку.
09:29
Британська газета The Times існує 220 років. Видання є настільки популярним, що згодилось розміщувати свої матеріали в Інтернеті. Майкл Бініон вірить, що в цієї та інших газет є майбутнє.
00:35
Майкл Бініон розповів про те, як нові технології змінюють журналістику. Та мова йшла не лише про витіснення Інтернетом друкованих видань, а й про позитивні сторони вільної преси та сильного інформаційного поля, в якому, власне, і розвивається демократичне суспільство.
15:22
День народження великого Кобзаря, який припадає на 9 березня відзначали низкою заходів, покладанням квітів, конкурсами. Але вже сьогодні, про Тараса Шевченка більшість мешканців міста і організацій забули.
13:16
Фестиваль представить до уваги глядачів нові ірландські фільми, різні за жанрами та тематикою, що отримали міжнародні нагороди. Українці зможуть побачити 7 повнометражних картин, серед яких художні, анімаційний та документальний фільми.
18:17
Публікуємо вірш «9 березня» маловідомого поета Олександра Степаненка з міста Дергачі, якого в грудні 2004 р. вбили озвірілі шовіністи. В листопаді 2004 р. йому виповнилося 20 років.
23:40
Мацєй Новак є лауреатом багатьох нагород у царині театру, серед яких: Мистецька нагорода молодих митців ім. Станіслава Виспянського, нагорода ім. Фрідріха Шиллера тощо. Мацєй Новак був директором і художнім керівником театру «Вибжеже» у місті Гданську. Під його керівництвом театр став місцем дебюту і успіху цілої плеяди молодих режисерів, серед яких і Гражиня Каня, Павел Демірський, Міхал Задара, Ян Клята. Нині Мацей Новак є Директором Інституту Театру.
23:14
Орнітологіна замальовка.