Мистецтво

23:34
Презентація книги «Година папуги» привернула неабияку увагу шанувальників української історії. Олександр Зінченко за допомогою художніх засобів і документальних фактів описав катастрофу польського офіцерства в Радянському Союзі, що трапилася в квітні 1940 року.
22:56
Відомо, що українці – найспівочіша, найвеселіша і найкмітливіша нація в світі. Ми народ, історія якого розпочалась багато віків назад, тому нам є про що розказати, є про що заспівати, ну і звичайно, зіграти. Цей колектив вже понад 40 років дарує сучасне звучання стародавнім інструментам
16:37
Вартість квитків на концертні програми КПСС сягає від 80 до 150 гривень. Члени цього колективу не соромляться спізнюватись на прес-конференції і не відповідати на питання журналістів.
15:07
Напроти 5-ти поверхового будинку з’вився елітний ресторан. Поряд відремонтували цілодобовий магазин, до якого ходять за спиртними напоями та іншим їдлом. Вночі почастішали випадки всіляких сварок. Отримати зуботичину в цьому районі стало напрочуд легко.
14:04
Після закінчення технікуму Олену направили на кондитерську фабрику. Вона вже була готова до важкої фізичної праці, але спочатку її жаліли, даючи можливість втягнутись в роботу і якось призвичаїтись до високої температури та пари, яка весь час надходила від величезних казанів карамелі та інших солодких сумішей.
21:41
10 квітня 1864 року в Львові розпочав свою діяльність музично - драматичний мобільний український театр «Руська Бесіда» (з 1914 р. - "Українська бесіда"). Ця подія є дуже важливою в житті українського народу, адже всі розуміли, що для культурного підйому українців, патріотичного виховання молоді, донесення до загалу української творчості та ознайомлення людей з українськими діячами мистецтва просто необхідним був професійний український театр.
14:34
Видавництво «Зелений пес» презентує унікальну серію розслідувань життя видатних українських діячів. Це перший в Україні приклад дитячого розслідування, яке читачі ведуть разом із головними героями книжок – звичайними школярами, перед якими раптом постають цілком дорослі проблеми.
10:25
Всім відома зозуля? І така вона, і сяка. І гнізда не в’є ,і дітей не висиджує, не годує, не ростить, а підкидає в чужі гнізда. Але не всі знають причину цього.
16:54
1000 років місту Рема і Ромула. Саме 6 квітня 248 року римляни відмітили тисячоліття свого міста. Римський імператор Філіп Араб, син арабського вождя з міста Трахонитиду, організував, напевно найкрасивіше в історії, святкування Дня міста.
16:41
В кінці березня цього року в Харкові відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль танцю – наймасштабніший в Україні та країнах СНД. Фестиваль було організовано Харківською обласною молодіжною організацією за ініціативою Посла Миру в Україні Євгена Капліна