Мистецтво

16:05
Сьогодні ми не уявляємо свого життя без інформації, яку отримуємо з телебачення, газет, журналів, інтернет – видань. Та ми рідко задумуємось про історію виникнення засобів масової інформації. Хочеться розповісти дещо з історії газет та журналів України.
15:25
Словом "гріх"у народі здавна окреслювалися цілий ряд мудро помічених профілактичних заходів. Гріхом вважалося їсти яблука до Спаса (19 серпня за новим стилем), бо вони лишень дозрівали і могли викликати шлунково-кишкові захворювання. Заборонялося купатися до Купала (7 липня за новим стилем), оскільки вода ще недостатньо нагрілася.
10:08
З 29 квітня в АРТ-підвалі Харківської Муніципальної галереї діє виставка робіт Ірини Мельникової - "PAPEMASHE: Весна" (левкас, скульптура, об'єкти). Галерея представляє весняний проект харківського скульптора, що працює в унікальній, авторській техніці, заснованій на прийомах пап'є-маше. Це вже не перший проект давнього друга галереї - Ірини Мельникової. На виставці представлено 20 скульптурних об'єктів і сім барельєфів. Дана виставка присвячена весні, гарному настроєві та позитивним емоціям.
12:24
Утретє в історії найпрестижнішого Каннського кінофестивалю до основного конкурсу включили український фільм. Йдеться про короткометражну стрічку «Крос» молодого режисера Марини Вроди. Цьогорічний фестиваль у Каннах триватиме з 11 по 22 травня. Як впливає участь українських митців у таких форумах на розвиток кіно в Україні?
12:18
«Звикайте до кращого» - саме таким девізом зустрічає глядачів харківський театру «Пост Скриптум» (ПС). Один з небагатьох україномовних театрів Харкова попри фінансові труднощі, на вистави збирає повний зал. Так 7 травня в старовинних стінах Будинку Архітектора, колишнього маєтку, відбулась прем"єра сезону, вистава "Циганська муза" за поемою Ліни Костенко.
13:43
Харківські театральні критики про діяльність театру «Арабески» відгукуються позитивно. Актори мають сотні своїх шанувальників і постійних відвідувачів. Приходьте!
17:33
Травень 2011 року. Наближаємось до ювілею – двадцятиріччя незалежності України... Інформаційний мейнстрім на українських телеканалах насичений українською мовою, українськими піснями, нашою символікою? Ні – червоними прапорами, серпами та молотами, піонерськими краватками, уніформою кольору хакі, радянськими танками, російською мовою. Ключове слово – СРСР. Ключовий месидж – повертаймося.
01:24
У Києві назвали лавреатів літературної премії «Активація Слова». Гран-прі удостоєний Олексій Гедеонов за роман «Випадковому гостю». Загальний призовий фонд становить 42 тис. грн плюс кошти на видання книги володаря Гран-прі.