Мистецтво

16:59
Наприкінці червня в Вінниці вже втретє відбувся Фестиваль «Живий Вогонь». Відродження та популяризація історичних, патріотичних, культурних традицій Українського козацтва; об"єднання і консолідація українського суспільства; виховання патріотизму, національної гідності та поваги до традиційної культури українського народу – ось головна мета даного Фестивалю.
16:47
Віднині як живуть «брати наші менші» в харківському зоопарку всі зможуть спостерігати в режимі он-лайн. Тепер користувачі мережі Інтернет матимуть можливість спостерігати за звичками, характером та поведінкою тварин, а вони бідолашні, навіть про це не здогадуватимуться.
20:18
Заснування Кам’янець-Подільського Державного Українського університету стало, без перебільшення, непересічною подією в освітянсько-культурницькому поступі Української Держави 1918 року і мало величезне значення для розвитку вищої національної школи на Правобережжі.
23:15
У клубі «Корова» виступили три харківські групи, що претендують на виступ в Коктебелі у вересні, і московські гості, група «Карл Хламкин и ОгнеОпаснОркестр». Пре-паті 2011 року проходять в 6 містах України, Харків став четвертим.
18:28
Клоун з милицею в грудях. Кінь, що крушить шахівницю. Порізана на дрібні шматочки русалка... У Лозовськом краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки молодого лозівського скульптора Олега Кузуба «Ляльки чаклуна».
20:13
У книгарні «Є» 21 червня відбулось чергове засідання українського поетичного клубу «Апостроф». Розпочалось воно з вступного слова голови клубу Лариси Вировець, яка розповіла про заходи цього вечора: показ кінофільму та виступ барда.
15:57
У п’ятницю, 17 червня, харківський осередок громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» провів особливий захід спеціально до 120 річниці з Дня народження Євгена Михайловича Коновальця. У рамках проекту «Український Кіноклуб» у конференц-залі ГО «Поступ» о 18.00 відбувся показ фільму «Українські Державники. Євген Коновалець».
15:09
З 1 червня по 10 серпня 2011 року Державний комітет телебачення та радіомовлення оголосив прийом творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики.
19:13
16 червня у стінах центру культури «Інді» відбувся вечір поезії. Свої вірші читали молоді харківські поети. Відкрили вечір «Епістолярії» Олени Рудої. Після неї своєю творчістю із загалом ділились Галина Бабак і Тетяна Положій. Завершились читання творами Марини Сорокіної. Подія для зручності була поділена на дві «дії». Після п’ятихвилинної перерви поетеси продовжили вечір.
14:37
Як відомо, для багатьох сало є кулінарною візитною карткою нашої держави. Тому зовсім не дивно, що у центрі Львова, на проспекті Свободи, був відкритий музей сала. У рамках експозиції представлені різноманітні скульптури з сала, а також картини, фотографії та інші роботи художників, присвячені знаменитій українській страві. Серед експонатів виставки можна побачити фігуру гуманоїда з сала, сальні свічки, шахи, крісло і багато інших предметів. Центральним експонатом музею є копія людського серця, зроблена з сала. Серце із сала було занесено до Книги рекордів України.