Мистецтво

15:04
Чеслав Мілош був польським письменником, гуманістом, лауреатом Нобелівської премії 1980 року і людиною пограниччя. Його постійно хвилювали питання того, як можна зняти напругу між людьми різних віросповідань, національностей і культур. Тому Чеслав Мілош намагався бути тією ланкою, що з'єднувала пограниччя Польщі, Литви, Білорусі й України.
23:15
Книга видана коштом Молодіжного Націоналістичного Конгресу висвітлює тисячолітню боротьбу ірландського народу за незалежність, фрагментарно описує близько 30 повстань, містить уривки з бойового статуту Ірландської Республіканської Армії і статті діячів українського націоналістичного руху.
00:37
На цьому заході молоді просвітяни торкнулися теми ролі жінок в українському суспільстві. А про життєвий і творчий шлях Ольги Кобилянської розповіла фаховий філолог Ірина Злобіна.
18:56
Купив Пилип породисту білу козу. Вів її додому аж через два села. Звісно, це було вдень, тому люди одразу дізналися і позаздрили. Наступного дня чоловік мав з’явитися до сільської ради з поясненням.
10:41
Маленька газетна редакція. Потрібен розповсюджувач. Добре, буде Вам і розповсюджувач і кореспондент – два в одному. Треба негайно звертатися, доки не взяли когось іншого.
15:24
Леся Українка зібрала глядачів й акторів харківського театру імені Шевченка на малій сцені. 28 жовтня о 17 годині тут відбулись поетичні читання, що перетворились на справжню виставу, як завжди, яскраву і захоплюючу.
16:51
Літо. Київ. 2006 рік. На Майдані Незалежності зібралося більше 7 тисяч людей і вимагають розпуску парламенту. О, заробити б тут грошенят та купити собі гарні зимові чоботи. А може, навіть, на оплату за гуртожиток вийде зібрати. Кинувшись до білих наметів Блоку Юлії Тимошенко я хотіла попрохати білу сорочку з червоним серцем і прапор. Відповідь наметового штабу була такою: «Ми беремо тільки організовані, попередньо зареєстровані бригади. Так що погуляй тут годинку та й їдь додому, бо квитків у касах увечері вже не буде».
02:54
Тихий листяний ліс. Гриби, ліщина – чим тільки не обдаровувала цей край наша земля-матінка. Під лісом була збудована добротна селянська хата, в якій мирно співіснували батько, мати і троє дітей.
01:57
Що нового у Чеському центрі української столиці? Які сюрпризи тут готують для відвідувачів? Які попередні заходи були найбільш успішними? Про це розповідає директор центру Дагмар Остржанська.
22:06
На території Харківської області є не лише Сковородинівка, де розташований музей-садиба видатного філософа, а й будинок священика, який зберіг значну частину листів Григорія Сковороди, старезні липи, під якими відпочивав письменник, та ще низка цікавих місць.