У Харкові відбулась презентація книги «Нація, яка не капітулює»

Жанна Титаренко  |  Четвер, 1 грудня 2011, 23:15
Книга видана коштом Молодіжного Націоналістичного Конгресу висвітлює тисячолітню боротьбу ірландського народу за незалежність, фрагментарно описує близько 30 повстань, містить уривки з бойового статуту Ірландської Республіканської Армії і статті діячів українського націоналістичного руху.
У Харкові відбулась презентація книги «Нація, яка не капітулює»

Зустріч харківців з упорядниками книги відбувалась у приміщенні Молодіжного Центру «ОST» (стара назва «Остання барикада).

Вів вечір голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Сергій Кузан.

«Ця книжка не дає відповіді на питання що робити далі, але дає приклади боротьби ірландців», - розпочав презентацію Сергій Кузан. Він також наголосив на тому, що цей народ неодноразово знищували голодоморами, війнами й тюрмами, але врешті-решт його визнали і кельтська мова стала однією з робочих мов Європейського Союзу.

Упорядник книги Ярослав Ілляш (другим упорядником є відомий журналіст Віктор Рог, але на презентації його, на жаль, не було) розповів про збір інформації про Ірландську Республіканську Армію (ІРА), особисте спілкування з мешканцями Ірландії, Шотландії і Великої Британії, свої враження від почутого і побаченого.

Ярослава Ілляша найбільше вразила наполегливість ірландського народу, здатність до самоорганізації і міцна віра у світле майбутнє.

А власну дослідницьку працю Ярослав Ілляш розпочав після прочитання кількох публіцистичних статей Олеся Хоменка. Саме тому одна з публікацій цього автора і ввійшла до матеріалів книги.

Про голодування заарештованих членів ІРА, діяльність військових організацій і відомого політика Джері Адамса розповів громадський діяч Іван Кішка.

Презентація книги була доповнена переглядом фотографій бойових дій на теренах Ірландії та відео кліпу про діяльність ІРА, який змонтувала член Молодіжного Націоналістичного Конгресу Катерина Аврамчук.

Книга зацікавила харківських студентів і громадських діячів. Після презентації Ярослав Ілляш дарував автографи і писав найкращі побажання своїм новим читачам і шанувальникам.

comments powered by HyperComments