Мистецтво

09:27
У шахтарській столиці відкрилася виставка, присвячена одному з найулюбленіших в донецькому регіоні виду сценічного мистецтва - балету. При цьому основну частину робіт надав 26-річний художник з Івано-Франківська Юрій Писар, на полотнах якого зафіксовані витончені танцівниці.
22:27
Цього морозного вечора зал книгарні «Є» був повністю заповненим. На презентацію роману «Хронос» чекали не лише літератори, а й звичайні студенти. Кіногенічний роман, що має акценти на візуальному дійстві, вже зацікавив відомого перекладача Майкла Найдана. Перші новели англійською мовою днями мають вийти в одному з американських журналів фантастики.
18:16
На цьому вечорі прозвучали вірші мовою оригіналу відомих поетів різних країн світу, зокрема, США, Великобританії, Китаю, Індії, Бразилії, Португалії, Іспанії, Франції, Греції, Чехії, Німеччини, та Японії.
09:05
Заява Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу з приводу політичних переслідувань письменника Юрія Винничука, підписана віце-президентами Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Андрієм Курковим та Миколою Рябчуком.
12:42
Повний передрук обумовлений браком коштів на паперове видавництво книжок і розміщений на сайті "Справжня варта" на численні прохання шанувальників новел Остапа Загачівського.
22:21
До редакції «Справжня варта» надійшов лист з проханням опублікувати частину передруків зі збірки художніх новел вояка Дивізії «Галичина» Остапа Загачівського «Її регіт не лякав…», що була видана в Буенос-Айресі 1975 року під псевдо Євстахій Загачевський. Таке прохання обумовлене браком коштів на видавництво паперових книжок.
10:47
Дорогі брати та сестри! Вітаю Вас із Різдвом нашого Господа Ісуса Христа! Сьогодні, роздумуючи над Словом Божим, ми звернемося безпосередньо до свідчень дітей.
14:04
Минулої п’ятниці Наталці Сняданко було присуджено літературну премію ім. Джозефа Конрада-Коженьовського, засновану Польським інститутом у Києві. Церемонія вручення відбулася в одному з приміщень готелю «Рів’єра», а про рішення журі оголосив директор Польського Інституту в Києві Ярослав Ґодун.
20:57
У день Святого Миколая у Дніпропетровському художньому музеї відкрили невелику фотовиставку «Зима у місті» - репрезентовані на ній фотографії Павла Маменка й Володимира Таразевича показують зиму в Дніпропетровську такою, якою вона буває рідко.
14:14
Урочиста церемонія відбулася в суботу, 17 грудня. Це проект, який народився за ініціативою трьох маріупольських колекціонерів - Олександра Чернова, Олександра Федосова та Олександра Білоусова.