Мистецтво

17:10
Літо – час відпусток! Хочеться кудись поїхати, відпочити, побачити щось нове і цікаве. Ми спробуємо допомогти Вам і розкажемо про міста України, які варто відвідати, адже кожне місто унікальне, у кожного своя історія. То ж вибирати Вам, а ми розпочнемо з Сімферополя.
08:06
Вулиця Степана Бандери, Лева Ребета (першого помічника Степана Бандери) і Євгена Коновальця (першого провідника ОУН) сходяться в одній точці – на великому красивому пам’ятнику Степану Бандері.
12:43
Світ грибів багатий і різноманітний. Фахівці нараховують до 100 тисяч видів грибів на нашій планеті. Але на наш обідній стіл потрапляє значно менше - не більше 60 видів, справа в тому, що одні гриби ми погано знаємо, інші вважаємо "поганками", а треті вимагають спеціальної обробки і тому залишаються в лісі.
12:36
Любителі танцю у всіх його проявах зможуть насолодитись ним у наступну п'ятницю 29 липня о 17.00 в міському саду імені Шевченка (на майданчику перед ККЗ "Україна"), де відбудеться VI Міжнародний фестиваль вуличної акробатики та паркуру "Харківський фестиваль урбаністичних культур".
15:32
14 липня в Полтавському художньому музеї ім. М. Ярошенка (Галерея мистецтв) відкрилася виставка картин, які є власністю відомого полтавського мецената і колекціонера Олексія Петренко.
14:47
Історія музею бере початки з 1989 року, коли товариство «Меморіал» почало розкопки в Дем’яновому Лазі. Там було знайдено скелети закатованих людей, а зокрема, прострелені черепи, забиті цвяхи в кістки рук і ніг. Тому виникла необхідність зберегти експонати і поширити цю інформацію серед загалу.
22:46
Харківський легкоатлет Богдан Бондаренко на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, який пройшов у Чехії, став чемпіоном у стрибках у висоту. Як повідомив офіційний сайт Федерації легкої атлетики України, 17 липня, у заключний день змагань, він подолав планку на висоті 2 м 30 см, встановивши особистий рекорд.
19:47
Солістка балету Національної опери України Катерина Ханюкова посіла перше місце на IV Міжнародному конкурсі артистів балету в Сеулі (Південна Корея).
15:25
Сходження на Говерлу здійснювали за маршрутом середньої складності. Серед гурту людей найбільше запам’ятався Василь Кричун. Вчора він здійснив своє 79 сходження на Говерлу. Він допомагав долати висоту тим, кому було важко йти самому.
13:15
Цьогоріч учасники етнофестивалю «Підкамінь» матимуть змогу насолодитися музичною творчістю київського фольклорного гурту «Гайдамаки». Альбоми цих музикантів виходять в Україні, Англії, Польщі, Німеччині, Чехії та Словаччині. Музична формація підкорила сцени наймасштабніших фестивалів світу.