Мистецтво

15:54
Книгарня «Є» запрошує на зустріч із каталонськими письменниками, що відбудеться 7 вересня. Початок — о 18:00. Участь у вечорі візьмуть: Томас Аріас Соле, Мерічель Кукурелья-Жорба, Едуард Кармона Відал.
13:27
Позитивна тенденція останніх років - набуває популярності так званий внутрішній туризм. Вітчизняний туристичний бізнес все частіше пропонує поїздки до мальовничих місць України, її незчисленних культурних пам'яток. Ще кілька років тому відвідання історичних містечок Харківщини було виключним клопотом ентузіастів.
21:46
Путін та Буш займались рукоділлям, діти ходили в садочок і весело чимчикували усілякі звірятка. Такі кадри можна було помітити у короткометражках, показаних 3 вересня о 21 годині в амфітеатрі за будинком ХАТОБ. Подія відбулася за сприяння кіноклубу «Космофільм» та молодіжного журналу «Palindrome».
10:33
Фільм «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» розпочав фестиваль кіно Юрія Іллєнка у Харкові. Відкриття відбулося 25 серпня о 19 годині у кінотеатрі «Боммеръ». Побачити роботи відомого кінорежисера і сценариста харків’яни змогли за допомогою Державної служби кінематографії України, компанії «Іллєнко фільм», Національної кіностудії художніх фільмів ім. О.Довженка та багатьох інших партнерів.
12:26
Друзі, дозвольте презентувати Вам новий польсько-український театральний проект-лабораторію БЛЯХА МУХА за творами І.Віткаци. Прем’єрні покази відбудуться у Харкові, Львові та Варшаві. Для презентацій використано постіндустріальний міський простір. У Харкові - це склади фармацевтичної фабрики, що розташовані на місці вже неіснуючої вілли Жаткіна, де в той же час, коли Віткаци писав свої п'єси, у Харкові жила й працювала трупа "Березолю" під керівництвом Леся Курбаса.
12:58
В рамках медіа конференції «Телебачення як Бізнес» під час Kiev Media Week 15 вересня з доповіддю для представників телевізійної галузі України виступить Кшиштоф Зануссі.
12:40
22 серпня о 18.00 у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» буде презентовано проект «Незалежні». «Незалежні» – це перша в Україні спроба масштабно окреслити феномен українського сучасного мистецтва, яке народилося разом із новою країною.
18:08
26-28 серпня в Харкові пройде фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор».
20:48
У людей, які пережили Голодомор і Другу Світову Війну під час розповідей про ті події течуть сльози. І далеко не кожен з них має сили розповісти про ті знущання, яких зазнали їх родини і вони особисто. Але врешті-решт, на теренах Львівської області знайшлися люди, які зголосилися розповісти про своє життя практично не знайомій людині, тому нижче, Ви можете прочитати їх спогади.
18:57
Різниця відчувається лише в ціні за квиток. За одне місце у душному вагоні, де наглухо забиті вікна і немає кондиціонера пасажир мусить сплатити 160 гривень (якщо їхати з Харкова до Львова). Крім того, доведеться спати на брудному смердючому матраці і подушці.