Сергій Жадан привезе у Харків акумулятор екологічної урбаністики

Середа, 10 серпня 2011, 18:08
26-28 серпня в Харкові пройде фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор».
сергій жадан

Цей фестиваль буде присвячено проблемам міського розвитку та культурного співіснування, а також тим трансформаціям, що відбуваються в сучасних мегаполісах, повідомляє сайт «Буквоїд».

Як вважають організатори фестивалю, проведення подібної акції саме Харкові є цілком логічним. Бо місто поєднує в собі як потужні індустріальні зони, так і численні архітектурні пам´ятки, як велику кількість зелених насаджень, так і екологічно проблемні райони. Учасники та гості фестивалю планують обговорити важливі проблеми життєдіяльності та повноцінного культурного існування східноукраїнського мегаполісу за допомогою мистецтва – музики, літератури, фотографії, живопису.

Основним майданчиком фестивалю обрано приміщення старого харківського цирку – будівлю початку минулого століття, котра вже тривалий час стоїть без ремонту, доволі точно характеризуючи стан старого Харкова – напівзруйнованого, позбавленого підтримки та повноцінного функціонування.

Участь у фестивалі візьмуть письменники, художники та музиканти з України, Білорусі, Росії, Польщі та Німеччини. Зокрема, музичні гурти «Оркестр Че», «Собаки в космосі», «Папа Карло», «Ойра», «Світер», «Creamwave», а також письменники Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Світлана Поваляєва, Павло Коробчук, Дмитро Лазуткін, Олександр Ірванець, Анастасія Афанасьєва, Олександр Кабанов, Сашко Ушкалов, Андрей Хаданович, Ігор Сід.

Програму фестивалю дивиться на сайті accumulator-fest.com.

comments powered by HyperComments