Поза горами та морями: екскурсійні мандрівки до цікавинок Харківщини

Ігор Троїцький  |  Понеділок, 5 вересня 2011, 13:27
Позитивна тенденція останніх років - набуває популярності так званий внутрішній туризм. Вітчизняний туристичний бізнес все частіше пропонує поїздки до мальовничих місць України, її незчисленних культурних пам'яток. Ще кілька років тому відвідання історичних містечок Харківщини було виключним клопотом ентузіастів.
Поза горами та морями: екскурсійні мандрівки до цікавинок Харківщини

Сьогодні деякі туристичні фірми пропонують вже справжні цикли екскурсій "малою Батьківщиною". Наприклад, компанія "Навігатор Україна"  має програму "Забута Слобожанщина", яка охоплює екскурсії до визначних місць заходу та сходу Харківщини. 

Серед пропонованих мандрівок - поїздки до районного центру Валки та навколишніх місць (це козацьке містечко, хоч і не набагато, але старіше за Харків), до Сковородинівки з її цікавим музеєм, оточеним дуже мальовничим садом, на Краснокутщину з її унікальним дендропарком, Пархомівським художнім музеєм та "Співочими терасами".

Кілька екскурсій націлені на колишні панські садиби, що розташовані в Богодухівському, Валківському, Печенізькому, Вовчанському районах. Один лише знаменитий "замок" у с. Шарівка на межі Богодухівщини та Краснокутчини заслуговує на відвідини з будь-якої точки світу, тим більше з близького Харкова. Загалом лише названа турфірма пропонує понад десяток одноденних маршрутів Слобожанщиною, які через занепад гідного регулярного сполучення в області приватно відвідати зовсім непросто.

Поза всяким зв'язком з якимись ювілеями або Євро на Слобідчині є чимало привабливих історичних та природних пам'яток, які варто побачити. Можливий туристичний попит, хочеться вірити, спонукає місцеву владу та бізнес до облаштування належного для ХХІ століття сервісу, і, головне, до збереження і відновлення тієї спадщини.

comments powered by HyperComments