Мистецтво

13:06
Енергетичний ландшафт Північного Поділля, велетень камінь, монастир, що пережив вічність і відоме на всю Україну підкамінське болото - усе це чекає на Тебе цього літа! Адже 22–24 липня 2011 року у Бродівському районі в однойменному селищі відбудеться п’ятий за ліком Фестиваль «Підкамінь 2011».
18:10
26-28 серпня в Харкові пройде фестиваль екологічної урбаністики «Акумулятор». Як розповіли організатори, фестиваль присвячений проблемам міського розвитку та культурного співіснування, а також тим трансформаціям, що відбуваються в сучасних мегаполісах.
23:09
Філософське і одночасно життєво важливе питання! Місце проживання завжди відкладає відбиток на нашу долю. Саме поняття «життя» має багато граней у соціальному аспекті!
15:41
6 липня 2011 р. в Києві, в Національному музеї Тараса Шевченка було презентовано нову книгу Романа Коваля – “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” – про видатного українського скульптора, художника, поета, творця і чотаря Українських січових стрільців, начальника штабу Сірої дивізії Армії УНР, повстанського отамана на рідній Полтавщині (1920).
18:28
Напевно кожен з нас чув про сомнамбулізм (сноходіння, лунатизм), тобто людей-лунатиків, які ходять уві сні. Як стверджують вчені такі випадки зустрічаються нечасто і в цьому немає нічого таємного.
13:53
8 липня відбулися дві битви діаметрально протилежні за своєю результативністю для України – Конотопська і Полтавська. У 1659 під Конотопом в день святих Петра і Павла поляки і українські козаки розбили московський полк.
12:16
7 липня – одне з найпоетичніших свят українського обрядового календаря. Купальські вогні надихали на творчість не лише великого Миколу Гоголя, а й багатьох інших письменників та поетів. Церква цього дня відзначає Різдво Івана Хрестителя.
12:27
У Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенко (ХНАТОБ) з'явиться електронна система для титрування перекладів вистав на іноземних мовах,- про це було повідомлено під час урочистого концерту, присвяченому 135-річчю заснування оперного театру в Харкові і 85-річчю проголошення його першою державною оперою України.
23:05
Усім відомо, що людська невдячність не має меж, заздрощі та непорозуміння сплетають павутиння недовіри та затьмарюють щонайсвітліший образ. Отак сталося і з Генадіем нашим Адольфовичем.
16:39
Створювати гігантський вінок на свято Івана Купала планують протягом трьох днів у Вінниці. Взяти участь запрошують усіх охочих. Рекорд призначений на вечір 9 липня. Три дні поспіль, з сьомого по дев'яте липня, в міському парку Дружби народів проходитимуть розважальні заходи. У програмі - купальські обряди, народні розваги та забави з Русалками, майстер-класи та етноконцерти, вечірка під відкритим небом і грандіозне піротехнічне шоу.