Добре там де нас нема…Або де все ж таки краще жити: В провінції чи мегаполісі?

П'ятниця, 8 липня 2011, 23:09
Філософське і одночасно життєво важливе питання! Місце проживання завжди відкладає відбиток на нашу долю. Саме поняття «життя» має багато граней у соціальному аспекті!
Добре там де нас нема…Або де все ж таки краще жити:   В провінції чи мегаполісі?

 

Для одних життя - це сім'я, якщо всі члени сім'ї задоволені і разом. Для других - це робота, реалізація у професійній діяльності або «забивання» грошей. Для третіх - це творчість, сенс життя зосереджений у вираженні себе. Для четвертих - це отримання задоволень, розваги. Хтось життя розглядає як виживання і пливе навмання, як кораблик із вітрилом, за велінням вітерця долі.

 Молодь стоїть перед вибором: де жити, де працювати? Старше покоління, озираючись у минуле, вже з боку оцінює свій вибір. Кожна людина прагне влаштувати своє життя якнайкраще. Проте  де все ж таки краще?Спробуємо розібратись.

Ось що пропонують мегаполіси ....

У мегаполісах багато вакансій, але оскільки концентрація людей велика, то конкурс на вакантне місце зростає, звідси велика конкуренція за місце під примарним «сонцем».

Мегаполіси завжди характеризувалися великою кількістю приїжджих, як із регіонів, так і емігрантів.

У мегаполісах ефектна архітектура, широкі проспекти, багато великих магазинів, навчальних закладів, розважальних центрів: театри, кіно, клуби, ресторани.

У мегаполісах шумно, пилюка, багато машин, пробки, починаючи від супермаркетів і автобусних зупинок і закінчуючи автострадами, а також величезні відстані, які пішки і на велосипеді складно подолати.

Мегаполіс - це тест-драйв психіки людини. Тут, щоб жити, доведеться виживати кожен день. Головне - знати, за що боротися.

А що можепротиставитимегаполісу провінція?

Тиша, рівень шуму рано вранці і пізно ввечері дорівнює 0 дБ. Пробок у провінції практично немає, тому що і машини  не в кожній сім'ї є, людей у містечках мало, та й дістатися з одного кінця міста в інший можна пішки.

 Із пропозицією вакантних місць у провінції великі проблеми. Робота «не валяється» під ногами, доведеться гарненько пошукати, особливо молодим фахівцям, зовсім неопереним пташенятам на трудовий стезі. Заробити багато ніхто не запропонує.

 Хоча і в мегаполісах мільйони відразу ніхто не заплатить. Трудящі маси, які мігрували в мегаполіси, витрачають значну частину місячного заробітку на оренду житла, проїзд і харчування при нон-стоповому способі життя.

У провінції практично всі один одного знають в обличчя. І час тече в маленькому містечку помітно повільніше. Може, й люди тут живуть довше?

Власні цінності кожної конкретної людини визначають, у якому місті їй краще: у великому або маленькому. Єдиного підходу немає. Просто задумайтеся ... 

comments powered by HyperComments