Мистецтво

11:30
Щорічний ярмарок продуктів харчування, дешевого одягу та інших речей, які можна придбати в кожному мікрорайоні міста перетворює головний майдан на звичайнісінький базар, який аж ніяк не вписується в архітектурний дизайн центра Харкова.
13:17
Пішов добровольцем. Він не усвідомлював настільки небезпечним є радіаційне опромінення. Одразу отримав завдання – вивозити з 30-кілометрової зони місцевих мешканців.
17:42
Найбільше часу харківські літератори присвятили вивченню листів Юрія Шевельова до Оксани Соловей. У місті Харкові у кожному столітті народжувалась талановита людина, яка згодом ставала відомою особистістю. Спочатку – Сковорода, потім Потебня і в 20 ст. – Шевельов.
02:03
12 квітня минуло 9 років з дня смерті відомого в світі славіста, мовознавця Юрія Шевельова (Юрія Шереха). По закінченні Харківського університету він навчався в аспірантурі у видатного мовознавця Леоніда Булаховського. Згодом став викладачем університетської кафедри української мови, а в перші роки війни – її завідувачем. Протягом багатьох років він працював у провідних університетах світу - Лунд (Швеція), Гарвард і Колумбійський університет (США).
01:24
Відстань від села Ведмедівки до найближчої залізничної станції сягає 30 кілометрів. Далі треба їхати автобусом. Маленькі сільські дворики, занедбані пусті будинки, безлюдні вузенькі вулички, аптека, школа. В центрі села – краєзнавчий музей і церква.
22:59
19 квітня 1885 р. помер Микола Костомаров. Своє життя він присвятив вивченню історії, культури, етнографії та фольклору нашого народу. За рішенням ЮНЕСКО весь світ відзначав 150-річчя від дня народження видатного українця.
17:53
15 – 17 квітня 2011 р. у Харкові відбувся ІХ Відкритий конкурс юних виконавців ім. Л. Бетховена. «Музика мусить висікати вогонь у душі людини». Людвіг ван Бетховен
14:12
18 квітня - Міжнародний день пам'яток та історичних місць, а в Україні відзначається також національний День пам'яток історії та культури. Борис Возницький, академік, Герой України, директор Львівської галереї мистецтв, філіями якої є три замки "Золотої підкови Львівщини" в інтерв’ю газеті «День» розповідає про сучасний стан історичних споруд. Стародавні замки України можна зберегти, про це свідчить успішний досвід країн Європи. Навіть в України, де приклади вдалого піклування поодинокі, відновлені замки здатні приносити не лише естетичну насолоду, але й матеріальний прибуток
14:26
Побачили світ перші томи видання "Народна культура українців". Вони присвячені дитячій та молодіжній субкультурі.
22:59
Творчий доробок Олександра Іравнця нараховує 21 книгу. Сьогодні відбулась презентація збірки вибраних творів «Сатирикон ХХI». Післямову до книжки написав харківський письменник Сергій Жадан.