Мистецтво

14:21
З 5 по 7 квітня 2011 Сергій Жадан вирушає в Донбас-тур. У рамках туру поет, прозаїк, публіцист і перекладач презентує свій новий роман «Ворошиловград» та прийме участь в громадській дискусії щодо небезпеки встановлення цензури в Україні
14:30
Це країна цікавинок і контрастів. В Індії нараховується 325 мов, з яких офіційних лише 18, і 1652 діалекти. Така багатокультурна країна є об’єднаною і дуже гостинною.
14:11
Всесвітній День поезії мешканці Харкова відзначали з багатою фантазією і жартами. Молодь зібралась біля станції метро «Історичний музей» і з розмальованими обличчями та плакатами попрямувала до Літературного музею.
15:04
Сьогодні весь світ відзначає міжнародний День поезії. І Харків не є винятком.
11:43
У фестивалі беруть участь митці з 70 країн світу. Їх відео ролики не мають якоїсь однієї теми. Сюжети показують різне бачення життя і культури азійських та європейських народів.
18:39
Закохалася. Мріяла про те, як ми будемо разом. Уявляла як ми радітимемо кожній зустрічі. Писала листи. Відповіді доводилось чекати місяцями. «Хлопці часто не пишуть. Та й про що можна писати. Все по старому», - відповідав він. І от, нарешті, ми зустрілися.
17:15
Олексій Крок багато працює над собою. Виступає не часто і в невеликих колах. Але його голос у супроводі гітари звучить дуже природно і, не зважаючи на те, з якої частини залу його слухати, здається, що він співає поруч. Мимохіть, прислухаєшся до його слів і заглиблюєшся у щось світле і радісне.
16:48
Ця інформація не була відкритою для всіх. Але дехто, як то кажуть "братньою" мовою, "по блату", дізнався і вчинив так, як радили тодішні совєтські чиновники. Виходячи з вимог теперішньої цензури з боку міліції публікую даний матеріал у рубриці «Мистецтво», хай він краще стоїть між оповіданнями і літературними вечорами.
14:30
«Вища ліґа – ex-Літературний слем» - повна назва цього одіозного заходу. Чому екс-літературний? Можливо тому, що такий напрямок, як слем вийшов з літератури, а можливо і тому, що літературою він колись вдавався, а тепер вважатися нею не може.
23:05
У Харківській книгарні «Є» відбувся перегляд фільму «За двома зайцями». Під час обговорення зйомки і сценарію частина глядачів доводила думку про те, що фільм перший раз було відзнято українською мовою, і лише потім російською.